Apollo 8 behaalt tegen Scylla eerste zege

VoV, 10-04-2018. 6:16 uur. Afgelopen zondag behaalden de mannen van Apollo 8 hun eerste overwinning van het seizoen 2017 – 2018. De ploeg is inmiddels al een tijdje gedegradeerd, maar dat wilde niet zeggen dat ze niet gedreven waren om in de eigen Veste tegen Scylla, dat de punten ook nog heel goed kon gebruiken om uit de gevarenzone te blijven,  nog maar weer eens te proberen een zege te behalen.

De tien tot zondag behaalde punten werden bij elkaar gesprokkeld via setwinsten bij 3-1 en 3-2 nederlagen, maar in hun twintigste wedstrijd van het seizoen lukte het dan eindelijk om als winnaar van het veld te stappen. En omdat het in vijf sets gebeurde zag Scylla ook meteen de mooie serie tiebreakwinsten, vier op rij tegen Set-Up ’65, Avior, Sovoco en EVV, ten einde gaan.

Scylla begon met twee setwinsten  en nam via 16-25 en 23-25 een 0-2 voorsprong. Daarna kantelde de wedstrijd naar Apollo voordeel. De teams bleven aan elkaar gewaagd, maar aan het eind stond er wel 25-22 en 25-23 op het scorebord en dus een 2-2 gelijke stand. De beslissende vijfde set ging vervolgens met 15-13 naar de thuisploeg.

De stand onderin is nu: 9> Scylla 38, 10> Sovoco 36, 11> Zwolle 33 en op 12> het reeds gedegradeerde Apollo 8.

Voor deze ploegen staan de volgende wedstrijden nog in de agenda: Scylla vs Keistad (6de)  en Sudosa – Desto (3de) , Sovoco vs Sudosa – Desto en VC Zwolle II en VC Zwolle II vs Avior (8ste) en Sovoco.