Apollo 8 bindt ook Taurus aan zegekar

VoV, 17-01-2018. 5:39 uur.  Na vier weken rust mochten we zaterdag eindelijk weer om de echte punten spelen. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar hebben we gespeeld in Houten tegen hekkensluiter Taurus.

De eerste set kwamen we stroef uit de startblokken waardoor we de hele set gelijk op gingen. Bij een stand van 17-17 werden we door de trainers bij elkaar gehaald en werden de koppen bij elkaar gestoken. Na de time-out hadden we ons eigen spelletje weer redelijk onder controle en konden we de set met 21-25 in ons voordeel beslissen.

Het begin van de tweede set was een kopie van de eerste. We waren niet precies genoeg waardoor we veel eigen fouten maakten. Na een goede service serie kregen we een voorsprong en hebben zo de tweede set ook weten te winnen. Deze set hebben we gewonnen met 18 – 25.

Een 0-2 voorsprong in sets, het eerste punt van 2018 was binnen, maar voor één punt waren  we niet helemaal naar Houten afgereisd. De derde set hadden we ons eigen spelletje beter onder de knie, wisten ballen eerder af te maken en was onze foutenlast laag. Met een verschil van tien punten wisten we deze set strak met 15-25 binnen te slepen. 0-3 gewonnen, niet alles even goed en mooi maar gedaan wat we moesten doen. De eerste drie punten van de tweede helft zijn een feit.

We bedanken de meegereisde supporters voor de ondersteuning. We hopen er aanstaande zaterdag weer een mooie wedstrijd van te maken. We spelen dan om 19.00 uur tegen OBEG Donitas, de nummer 4 van de Topdivisie. Hopelijk tot dan in De Veste!

gh @ VoV, verslag van Esther Huls. Ecare Apollo 8 D1. Foto’s Rudy van ’t Rood.