Apollo 8 H1 koploper na 4-0 zege

VoV, 18-03-2019. 14:35 uur. Als trouwe lezer van de verslagen van Apollo 8 Heren 1 weet u dat het ongekend spannend is bovenin de tweede divisie. Momenteel zijn er zelfs 4 ploegen (Bovo, Cito, VoCASA en Apollo 8) die aanspraak maken op de titel. Zaterdagavond stond Apollo vierde op de ranglijst, maar bij de volle winst op zondag tegen Voorwaarts kon de koppositie weer herpakt worden.

Dit werd gedaan in een goedgevulde en feestelijke Veste. Ter ere van het jubileum van Apollo 8 was de sporthal versierd met spandoeken van leerlingen van basisschool de Vonder, waren er enthousiaste cheerleaders, ballenjongens, supporters en was ook Aapollo van de partij. Genoeg redenen om ervoor te zorgen dat Heren 1 de volle winst kon pakken op het center  court van de Veste.

Hekkensluiter Voorwaarts uit Twello kwam deze zondag op bezoek en wilde natuurlijk graag punten van de thuisploeg afsnoepen. Apollo 8 begon de wedstrijd met een zeer jonge ploeg (Casper, Morris, Mats, Coen, Bas, Tobias en Robbin). Kersverse papa Rob Sauer was er wel bij, maar mocht nog even uitrusten op de bank. In de eerste set liep het erg moeizaam aan Bornse kant, waar de ploeg onder de indruk leek van de ambiance. Lang ging het dan ook gelijk op, totdat aan het einde van de set Apollo toch de beslissende punten wist te maken (25-23 winst).

In de tweede set was het zelfde spelbeeld te zien, waardoor Apollo niet wist te overtuigen. Na het inbrengen van routinier Tijmen en papa Rob kwam er iets meer rust in het spel. Hierdoor ging de ploeg vooral blokkerend en aanvallend beter spelen en wist het de voorsprong te vergroten. De eindstand was dan ook iets overtuigender: 25-20.

De derde en vierde set waren eigenlijk identiek. Voorwaarts wist geen vuist meer te maken en liep de hele set ruim achter Apollo 8 aan. Ondanks foute services van Jasper Stam (maar toch mooi dat hij erbij was) gingen beide sets ruim naar Bornse kant. Met 25-17 en 25-16 was de 4-0 overwinning een feit.

4-0 winst en de koppositie is teruggepakt van VoCASA. Heren 1 bedankt alle enthousiaste vrijwilligers, creatieve spandoekmakers, sterke trommelaars, sportieve ballenjongens, fotografen en wedstrijdleiding en iedereen die deze middag tot een succes heeft gemaakt.

Voor de komende weken staan er nog drie finales op het programma (Pegasus uit, Bovo thuis en VVH uit) waarin de mannen het kampioenschap nog in eigen hand hebben. We zien iedereen dan ook graag bij één van deze wedstrijden. Mocht een uitwedstrijd nu te ver zijn, hopen we dat iedereen 6 april (18:00 uur) in de agenda’s noteert, want dan komt Bovo op bezoek in de Veste. Graag tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Abe Talsma, Apollo 8 Heren 1.