Vizier op volleybal

 

Apollo 8 heeft Dames1 selectie rond

Apollo8Ilona en Rinske

VoV, 24-05-2017. 10:03 uur. Het eerste damesteam van volleybalvereniging Ecare Apollo 8 heeft zich versterkt met twee nieuwe speelsters. Vanaf komend seizoen spelen Ilona ter Avest en Rinske Hofste bij de topdivisionist in Borne. Al eerder versterkte de club zich met Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliët Huisman. Met de twee nieuwe speelsters heeft de volleybalclub de selectie voor komend seizoen rond.

Versterking op middenpositie:  Na het aantrekken van Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliet Huisman werd nog gezocht naar versterking op de middenpositie. “Met het aantrekken van Ilona ter Avest (22, links op de foto) uit Wierden hebben we een zeer goede middenspeelster aangetrokken. Met haar sterke blok, aanvallend vermogen en inzicht zal ze van grote waarde zijn”, vertellen Thijs en Bart Oosting, hoofdtrainers van het eerste damesteam.

Ilona ter Avest komt van volleybalclub WVC Volley en speelde in het verleden onder meer voor Rivo Rijssen en  Eurosped . “Ik heb enorm veel zin om bij Ecare Apollo 8 te komen volleyballen. De ambities van de club passen goed bij me. Door middel van hard werken en veel volleybalplezier het hoogst haalbare eruit halen”.

Aanwinst: Naast Ilona ter Avest is de selectie ook aangevuld met Rinske Hofste (21) uit Saasveld. “Rinske komt van Eurosped en is een gedreven en sterke volleybalster. Op de passer / loper positie hebben we er met haar een zeer bekwame volleybalster bij. Een aanwinst voor ons team”, vertelt het trainersduo Oosting.

“Ik zie het als enorme uitdaging om voor deze club te volleyballen. Er staat al een mooi team en ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van uit mag maken. Ik hoop dat we mee gaan strijden om het kampioenschap. En natuurlijk wil ik me zelf als passer  loper verder ontwikkelen”, aldus Rinske.

Meedingen om bovenste plekken: Beide speelsters hebben op het hoogste volleybalniveau gespeeld en weten wat het is om een stap naar de eredivisie te maken. Met de komst van alle nieuwe speelsters is de selectie rond. “We zijn klaar voor een nieuw volleybalseizoen. We willen meespelen in de top van de competitie”, aldus het trainersduo Oosting”.

De volledige selectie bestaat uit:

Passer / loper: Rinske Hofste, Benthe Olde Rikkert, Juliet Huisman, Antoinette Posthuma.

Middenpositie: Laury Donker, Rianne Nijhof en Ilona ter Avest

Diagonaal: Jet Oosterheert, Esther Huls

Spelverdeling: Manon van ’t Rood, Marlon Stevelink

Libero: Lieke Hilgenberg

gh @ VoV, bron en foto persbericht Ecare Apollo 8.