Apollo 8 laat zege uit de handen glippen

VoV, 11-01-2021. 18:20 uur. Op zondag 10 januari werd de eredivisie volleybal voor dames weer hervat. Apollo 8 speelde een uitwedstrijd tegen streekgenoot Eurosped. De Bornse dames leken op een overwinning af te gaan, maar verloren in een vijfsetter met 18-16.

Apollo 8 begon sterk aan de wedstrijd. De dames uit Vroomshoop kregen geen vat op het snelle aanvalsspel en servedruk van het team uit Borne. De eerste set werd gewonnen 20-25. Het goede spel werd voort gezet en Eurosped had in de tweede set niks in te brengen tegen het team van Thijs en Bart Oosting. Apollo 8 won eenvoudig met 13-25.

In de hele derde set ging de stand gelijk op. Eurosped kwam met een geluksbal op 24-23 en benutte direct het setpoint (25-23). In de vierde set wist Apollo 8 niet meer het niveau te halen van de eerste twee sets. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte met een stand van 25-18. Een vijfsetter moest de beslissing gaan brengen. Apollo 8 begon opnieuw sterk en kwam op een ruime voorsprong. Toch lieten ze de tegenstander onnodig terug komen. De Bornse dames wisten vier matchpoints niet te benutten. Eurosped sloeg op de beslissende momenten wel toe en trok met 18-16 de wedstrijd naar zich toe.

Goed en scherp begin: ‘We begonnen goed en scherp aan de wedstrijd, maar wisten het niveau helaas niet vast te houden’, reageert Florien Reesink na de nederlaag. ‘In de derde set vergeten we de wedstrijd naar ons toe te trekken waarna de overtuiging uit ons spel verdween. Het is jammer dat we dit zo uit handen geven’.

Wedstrijd van uitersten: ‘We spelen een hele sterke eerste en tweede set waarin we zeer gevarieerd spelen, zowel in de spelverdeling als in de aanval, zegt trainer Thijs Oosting. ‘In de derde set staan we met 21-23 voor, maar door een mazzelbal en doordat we de kansen niet benutten verliezen we de set.

Eurosped wint vervolgens gemakkelijk de vierde set. In de beslissende set weten we een ruime voorsprong te pakken op onze tegenstander, maar we laten vier matchpoints onbenut. We hadden te veel moeite om de pass onder controle te krijgen. Ook maakten onze aanvallers de kansen niet af. Erg jammer. Hier moeten we van leren en de leerpunten meenemen naar de volgende wedstrijd in het korte, maar pittige seizoen dat voor ons ligt’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 16 januari om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. In verband met Corona is er helaas geen publiek welkom. De wedstrijd is live te bekijken via: Livestream Dames 1 – Apollo 8

gh @ VoV, bron persbericht Apollo 8, foto Rudy van ’t Rood.