Apollo 8 met 3-0 langs Sudosa-Desto

VoV, 05-03-2023. 19:57 uur. Apollo 8 Borne deed vanmiddag wat het moest doen om in de Kampioenspoule een woordje te blijven meespreken als het om de bovenste twee plaatsen gaat. Zij hebben na het verlies in Zwolle van vorige week hun eerste zege binnen. Er werd in de Veste in Borne met 3-0 van Sudosa-Desto uit Assen gewonnen. Via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-20.

De ploeg van het trainersduo Oosting & Oosting had het alleen in de finale van de eerste set even lastig en moest tijdens de big points twee keer aan de time-out noodrem trekken om Sudosa-Desto van een verdere opmars af te houden. In de andere twee sets werd na een ruime voorsprong de sets zakelijk uitgespeeld, zonder echt in de problemen te komen.

Met een serveserie van Rianne Vos maakte Apollo 8 van een 2-5 achterstand in de eerste set een 8-5 voorsprong, waarop Sudosa-Desto de time out in ging. Na de pauze kwamen ze terug naar 8-8 via o.a. scores van Manon Torenbeek en Daphne Kruis.

Na de 11-11 kwam Apollo 8 makkelijk aan de punten, Sudosa gaf er tot 15-14 vier weg, Paula Boonstra maakte de gelijkmaker, waarna het tot 19-19 weer gelijk opging. Na de ace van Lotte van der Horst (21-19) ging Sudosa de time out in, na die pauze scoorde Apollo 8 nog twee keer (23-19) maar zag de gasten terugkomen naar 23-21 en 24-23, toen Manon Torenbeek en Paula Boonstra raaksloegen. De foutserve na de time out op 24-23 bezorgde Apollo 8 de 25-23 zege.

Charlotte Haar serveerde de thuisploeg in de tweede set naar een 6-4 voorsprong vanuit een 2-4 achterstand. Jorieke Bodde sloeg vanaf rechts voor de 7-5 en 8-5 erin en wat later maakten Carlijn Koebrugge en Charlotte Haar via dankjewel scores er 12-7 van. Apollo 8 bleef de voorsprong van een punt of drie, vier vasthouden (13-9, 15-11, 18-14). Sudosa ging bij die stand de time out in en pakte via Kirsten Wessels daarna een tweetal punten (18-16).

Met scores van Jorieke Bodde en Lotte van der Horst reageerde de thuisploeg en bracht het verschil op zes punten bij 22-16. Cindy Zandstra en Manon Torenbeek konden nog een drietal keren scoren tot aan 23-19, waarna Rianne Vos Apollo 8 op setpoint zette. Een mislukte Sudosa combinatie aan het net betekende vervolgens de 25-19 setwinst voor de 2-0 stand.

Eline Mosselaar bezorgde met haar opslagen aan het begin van de derde set pass problemen bij Apollo, dat na een 2-0 voorsprong op een 2-5 achterstand werd gezet. Bij 8-7, na drie kadootjes van de ploeg uit Assen had Apollo voordeel, een paar aces van Manon Torenbeek draaiden de score om naar 8-11, waarop Apollo zich aan de zijlijn meldde. Na die pauze haalde Lotte van der Horst de serve terug en serveerde Roos Wessels twee aces tot aan de 13-11 stand. Sudosa-Desto knokte zich terug naar een gelijke stand bij 13-13 en 14-14, maar moest daarna het antwoord schuldig blijven op drie opeenvolgende scores van Carlijn Koebrugge via omloopballen.

Apollo had een beslissend voordelig verschil geforceerd bij 17-14, bouwde dat uit naar 19-15 en met o.a. twee aces van Charlotte Haar naar 22-16. De ingevallen Jette Kuipers zette de thuisploeg op matchpoint bij 24-16. Sudosa- Desto rechtte nog een keer de rug, kwam terug naar 24-20, waarna een foutserve een eind aan de set maakte. De 25-20 betekende dus 3-0.