Apollo 8 staat vs. Sneek geen setje af

VoV, 17-03-2022. 9:15 uur. Na twee moeilijke wedstrijden, waarin van VV Utrecht voor de beker werd verloren en in de competitie bij FAST met verlies werd afgesloten was Apollo 8 erop gebrand om thuis tegen VC Sneek weer de winnende draad op te pakken. Om zo bovenin de ranglijst mee te kunne blijven doen voor de derde plaats.

Met een prachtige serie van 4-2 naar 9-3 via scores van o.a. Tess de Vries en Marije ten brink en een aantal kadootjes van Sneek legde de thuisploeg een prima basis voor een winnend vervolg van de set. Bij 12-5 was het verschil nog zeer ruim, de serie van 18011 naar 21-11 luidde het dikke verlies van VC Sneek in deze set in. Juliët Huisman en Jette Kuipers zorgden voor de laatste punten naar 25-14.

Apollo zette de in de tweede set weer een mooie serie neer, nadat de ploegen tot pakweg 10-9 gelijke tred met elkaar hielden. VC Sneek was op mid met Sytske Osinga en Lieze Braaksma gevaarlijk, bij Apollo pakten Juliët Huisman en Tess de Vries hun puntjes mee tot aan die stand.

De serie naar 15-10 en even later de 17-11 tussenstand had een vroege beslissing in de set moeten betekenen. VC Sneek wilde echter niet van wijken weten en in een periode waarin alles lukte kwamen ze heel knap terug naar 17-17 en dwongen Apollo 8 bij 20-22 de time out in. Een prik balletje van Tess de Vries maakte gelijk (22-22), waarna VC Sneek bij 22-24 op setpoint kwam. Een dankjewel dunk van Marije ten Brinke maakte gelijk, Jette Kuipers scoorde de laatste twee punten voor de 26-24 eindstand.

De gasten uit Friesland maakten in de derde set na de 8-8 gelijke stand met behulp van een aantal Apollo kadootjes het verschil naar 8-13 en vervolgens naar 9-15. Op 8-11 was Rianne Vos erin gewisseld en zij liet zich gelden in haar invalbeurt. Met een ace voor de 11-15 en 12-15 verkleinde ze het verschil naar drie punten, dat door Apollo 8 bij 18-18 helemaal van de borden was gespeeld.

Lieze Braaksma hielp Sneek nogmaals aan een voorsprong (18-19) daarna scoorden Marije ten Brinke en Rianne Vos de punten naar de 22-19 voorsprong. Sneek vocht zich terug en op 22-22 ging Apollo voor de tweede keer naar de kantlijn. Thijs Oosting scoorde het punt voor de coach, Rianne Vos maakte 24-22 en ven later 25-23.

Bij Apollo 8 was Marije ten Brinke het productiefst met 12 punten, Jette Kuipers kwam met 11 ook nog in de dubbele cijfers. Net als Juliët Huisman, die er 10 liet noteren. Rianne Vos (foto bovenaan) kwam tijdens haar korte invalbeurt (een halve set) op totaal 6 punten uit.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.