Apollo 8 verliest topduel, winst voor Sudosa-Desto.

VoV, 28-01-2024. 19:00 uur. Apollo 8 heeft vanmiddag in De Veste in Borne een 1-3 nederlaag geleden tegen koploper VC Sneek, dat gewoon de betere ploeg was vandaag. En Apollo 8 is door dit resultaat van de tweede naar de vierde plaats gezakt op de ranglijst. Met evenveel punten als nummer vijf VC Zwolle.

Apollo kende een voorspoedige start in de openingsset en ze liepen vlot uit naar een 7-1 voorsprong. Die was echter door Sneek bij 9-9 helemaal ongedaan gemaakt. Na de time out op die stand kon de thuisploeg uitlopen naar 13-11 en tot 16-15 bleven ze door o.a. scores van Jorieke Bodde en Marije ten Brinke aan de leiding. Sneek kwam bij 18-19 voor het eerst op kop, dat was van korte duur (20-19). Met een duoblok van Lotte van der Horst en Marije ten Brinke kwam Apollo met 23-22 voor, waarna ze op 24-23 de beslissende klap konden uitdelen.

In set twee nam VC Sneek na 13-11 achter de koppositie over (13-16) e stond die niet meer af. Apollo kwam enkele keren tot op één enkel puntje (16-17, 19-20, 22-23) maar slaagde er niet in om e gelijkmaker te scoren. VC Sneek pakte de set met 22-25.

In de derde set moest Apollo 8 na 2-11 heel veel punten inhalen. Het lukte om een paar keer de marge naar een punt of vijf terug te brengen, maar VC Sneek liet zich niet verrassen en bleef dominant de voorsprong behouden. Via 10-15 en 11-19 waren de verschillen heel erg ruim, Roos Wessels kon op 17-24 het verlies één keer uitstellen. Waarna de foutserve de set met 18-25 besliste.

In de vierde set nam Sneek enkele keren een viertal punten afstand (4-8 werd 7-8, 8-12 werd 10-13) en bouwde dat verschil langzaam maar zeker richting de big points verder uit (13-19, 14-22). Sneek speelde een gewonnen wedstrijd, Apollo 8 kon daar niets meer aan veranderen. Met 19-25 werd het 1-3 voor de gasten.

Sneek had aanvallend een voordeel van 9 punten, serverend en blokkerend scoorde Apollo 5 punten meer. Jorieke Bodde en Britt Schreurs werden met 19 punten de topscorers van de partij.

In Meijel speelde Sudosa-Desto tegen Peelpush. In de tweede en vierde set kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Die gingen met 9-25 en 13-25 naar de gasten uit Assen. Peelpush kon de derde set met 25-23 voor zich beslissen, de eerste hadden ze met 21-25 verloren.

Peelpush scoorde aanvallend een puntje meer, maar kwamen er op de serve en blokkeren er 16 te kort. Ook speelden ze met een veel hogere foutenlast. Paula Boonstra werd met 21 punten topscorer.