Apollo H1 ‘Herbstmeister’ na zege vs BOVO

VoV, 17-12-2018. 5:15 uur. De laatste wedstrijd van 2018 was afgelopen zaterdag een feit voor Apollo 8 Heren 1. In Aalten mochten de mannen op bezoek bij BOVO Heren 1, dat momenteel vierde staat. Gelukkig was Morris weer fit verklaard voor deze topper. Helaas voor hem, viel de keuze op de diagonaal wederom op Tijmen. Was hier sprake van nepotisme? Gelukkig liet Tijmen in het begin van de wedstrijd zien waarom hij mocht starten. Zowel blokkerend als aanvallend wist hij de tegenstander regelmatig te slim af te zijn. Samen met Casper, Mats, Rob, Bas, Coen en lichtgeblesseerde libero Robbin werd er fel begonnen tegen de thuisploeg.

Apollo wist al snel de voorsprong te pakken door uitstekende servedruk. Blokkerend stond het aan het net als een huis. Onder andere Coen liet zien dat hij naast kwantummechanica, osmose en luminol ook verstand heeft van blokkeren. Maar BOVO wist zich goed terug te vechten en bij 17 punten was de stand gelijk. Vanaf dat moment was Apollo 8 ontketend. Alles lukte aan Bornse kant en de set werd met 18-25 overtuigend gewonnen.

In de tweede set stond er wederom weer een voorsprong voor Apollo 8 op het scorebord, maar wist BOVO de spanning er wederom in te houden. Nu was het de thuisploeg die bij de beslissende punten de versnelling inzette. Door deze versnelling ging niet alleen de tweede, maar ook de derde set naar de mannen uit Aalten. Met 25-20 en 25-17 was de thuisploeg duidelijk de betere.

Kon Apollo 8 terugkomen van deze 2-1 achterstand en er een vijfde set uit slepen? In deze spannende vierde set was alles te zien. Frustratie en ongeloof werden aan beide kanten afgewisseld met vreugde en enthousiasme. Wederom ging het gelijk op in deze set. De beslissing viel aan het einde van de set, toen Apollo nog een laatste keer aanzette. Het verzet van BOVO leek gebroken en door een aantal keiharde aanvallen ging de set verdiend naar de Bornenaren (21-25).

Naast het feit dat Rob lijdt aan hippopotomonstrosesquippedaliofobie, heeft hij ook een hekel aan lange wedstrijden. Hier was echter in de vijfde set niets van te merken. Met keiharde sprongservices, rake klappen aan het net en zelf verdedigende acties liet hij zien hoe je als koploper moet spelen. Mede dankzij zijn ijzersterke optreden wist Apollo de set overtuigend te winnen met 6-15. Een 2-3 overwinning was een feit!

Een verdiende 2-3 overwinning voor Apollo, dat zich nu officieel ‘Herbstmeister’ mag noemen. Hopelijk kan de ploeg deze plek vasthouden en in één streep naar de titel gaan aan het eind van de competitie. Het winterkampioenschap werd in de bus in ieder geval goed gevierd. Casper werd door Robbin aangereden, maar hield hier gelukkig alleen een schrammetje van het ventieldopje aan over. Bij temperaturen die verre van exotisch waren was het bokbier goed koud en vloog de terugweg van Aalten naar de Bornse Veste voorbij.

De spelers die last hebben van paraskevidekatriafobie hebben geluk. De kerstborrel is namelijk aanstaande donderdag en niet op vrijdag. Mocht u toevallig in de buurt van Biercafé ’t Pleintje in Hengelo zijn, vanaf 20:30 uur sluiten wij de eerste helft van het seizoen gezellig af!

Op 12 januari gaan we weer verder met de competitie. De uitwedstrijd in Barchem tegen BVC’73 staat dan op de planning. Mocht dit te koud zijn, of durft u niet in het ‘Spookhuis van Barchem’ te komen, moedig ons dan in de Veste aan. 19 januari spelen we namelijk thuis tegen VoCASA!

Alvast fijne feestdagen en een sportief 2019 gewenst!

gh @ VoV, verslag van Abe Talsma, Apollo 8 heren 1.