Apollo H1 herpakt zich en wint in Zwolle

VoV, 20-11-2019. 5:25 uur. Voor de lange mannen van Apollo 8 heren 1 stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen CSV uit Zwolle op het programma. Op de ranglijst was het verschil slechts 4 punten en zo was er op voorhand sprake van wederom een spannende wedstrijd.

Dan verwacht je ook dat we fel beginnen om zo de punten mee terug te nemen naar Borne, helaas bleek het tegenovergestelde. Vanaf het eerste punt was het CSV die de dienst uitmaakte en eerlijk is eerlijk, we deden bijzonder weinig hier wat tegenin te brengen. Er was geen servicedruk waardoor de spelverdeler van CSV naar hartenlust zijn aanvallers kon bedienen. Met 25-14 ging de eerste set overtuigend naar de gastheren.

Ondanks verwoede pogingen van coach Rob Smienk in de 2de set om de Bornse motor draaiende te krijgen, bleef het spelbeeld hetzelfde. We scoorden weliswaar zelf wat meer punten, toch was ook de 2de set met 25-19 overduidelijk voor CSV.

Zoals wel vaker dit seizoen zijn we in staat in binnen één wedstrijd verschillende spelbeelden te laten zien, sets heel goed spelen en vervolgens een volgende set veel te veel persoonlijke fouten maken. Vanaf de 3de set was het spelbeeld wat dat betreft ook compleet anders. We konden meteen een voorsprong pakken en begonnen mede hierdoor beter en beter te spelen. Serverend gingen we veel druk uitoefenen waardoor we met name blokkerend veel punten konden pakken. Met 16-25 was de 3de set overtuigend voor ons.

In de 4de set trokken we dit niveau door en leek er geen vuiltje aan de lucht. Richting het einde van de set lukte het CSV om zich enigszins te herpakken, waardoor het nog spannend werd. De voorsprong bleek echter groot genoeg om met 22-25 ook de 4de set te winnen.

Dus weer een 5de set om te bepalen wie er met de overwinning vandoor gaat, belangrijk is dan om goed en scherp te beginnen. Waar we dit vorige week tegen Olhaco nog nalieten, gebeurde dit nu wel. Gelijk de druk erop en binnen no time stond een 2-8 voorsprong op het bord. CSV leek gebroken en Apollo 8 leek vleugels te hebben. We bleven goed spelen en trokken de 5de set met 5-15 overtuigend naar ons toe en zo ook de wedstrijd met 2-3.

Ondanks het erg matige begin en het al dan niet onnodig verliezen van 2 sets, is de veerkracht van ons team mooi om te zien. We zijn in staat om binnen no time een paar niveaus hoger aan te tikken en dat is knap. De andere kant van de medaille is dat de ondergrens momenteel nog aan de lage kant is, dit is iets waar we zeker aan moeten werken. Wat dat betreft is een overwinning een goeie boost om hier keihard aan te blijven werken.

En zo zijn we inmiddels 3 wedstrijden ongeslagen en vinden we ons terug op een keurige 5de plek, waarbij gezegd moet worden dat de nummer 3 tot en met 12 op slechts 11 punten van elkaar staat. Het is wat dat betreft erg spannend in de Eerste Divisie A.

Na een weekje rust vervolgen we de competitie weer met een thuiswedstrijd op zaterdag 30 november 2019 om 18:15 uur tegen de nummer 7, EVV. Dit zal weer een wedstrijd zijn waarin we alle steun van het publiek kunnen gebruiken om de punten in Borne te houden en zo ook ongeslagen te blijven in de maand november!

gh @ VoV, Verslag en foto van / via Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.