Apollo loopt verder uit op concurrentie

VoV, 11-02-2018. 9:50 uur. In de Topdivisie bij de dames deed Apollo 8 opnieuw goede zaken, zelf pakten ze de volle buit in Apeldoorn bij Dynamo, en de achtervolgers verdeelden de punten. VVU won met 3-2 van Veracles, Alterno deed hetzelfde tegen Orion en US pakte een 2-3 zege bij PDK. De 0-3 van VCN bij Taurus lag wel een beetje in de lijn van de verwachtingen. Donitas en Sneek II waren speelvrij.

De stand is nu Apollo 16-39, US 16-30, Alterno II 15-29, Veracles 15-29, VVU 16-26, VCN 14-25, Donitas 14-23, PDK 16-22, Orion 16-19, Dynamo 13-18, Sneek II 15-10 en Taurus 16-3.

De verwachte lastige uitklus voor Ecare Apollo 8 bij Dynamo in Apeldoorn werd in de eerste set niet hard gemaakt (15-25), maar kreeg in de tweede set met 25-16 wel handen en voeten. Het herstel was knap na dat dikke verlies, van eerst Dynamo en daarna van Apollo. Want de derde set ging met 19-25 naar de ploeg van de gebroeders Oosting en daarna waren ze ook in de vierde set de beste. Met 22-25. Met alweer een zege blijft Apollo na 28 oktober 2017 dus ongeslagen en zij lijken rechtstreeks naar de titel en daarmee naar de Eredivisie op weg.

Oskam Taurus leed op eigen veld een 0-3 nederlaag tegen Laudame Financials VCN. Alleen in de tweede set kon de thuisploeg de twintig punten grens aantikken, daarvoor en daarna bleven ze er drie van verwijderd.

Drie wedstrijden eindigden in vijfsetters, US pakte de tiebreak met 13-15 van PDK, VVU was met 15-11 de betere tegen Veracles en Alterno eiste met 15-11 ook de winst op.

Na de 22-25 en 21-25 leek Pharmafilter US hard op weg om bij PDK Huizen drie punten aan de wedstrijd over te houden. Het lukte hen echter niet om de derde en vierde set voor zich te beslissen, die gingen met 25-17 en 25-23 naar de thuisploeg. En daarmee had PDK ook een puntje binnen, waarna het laatste woord aan US was.

Ook Alterno II zag een 2-0 voorsprong in sets verloren gaan. Met 25-17 en 25-15 waren ze in de eerste twee doorgangen duidelijk een maatje te groot voor Seesing Personeel Orion, dat daarna de knop omzette en een winnend antwoord had. Ook met duidelijke cijfers, te weten 20-25 en 16-25. Voor Orion bleef het daarbij, Alterno kon het laatst juichen.

De laatste juichkreten waren ook aan VV Utrecht voorbehouden. De ploeg was ook klaar om na de nederlaag in Amsterdam revanche op zich zelf te nemen. De boksles had de laatste puntjes op de i gezet, als het op knokken aan zou komen. In Galgenwaard tegen het Groningse Veracles pakten de ploegen om beurten een set, te beginnen met 22-25 voor Veracles. VVU maakte met 25-22 gelijk en kon ook de 1-2 in sets via 18-25 met 25-21 wegwerken. Toen dus eigenlijk Veracles opnieuw aan de beurt was om de zege op te eisen, stak VVU daar een stokje voor en knokte zich naar winst.

“Trots op de meiden” zei trainer coach Arjen Schimmel op Facebook. En verder: “Ik vond de scheidsrechter niet best en ik solliciteerde inderdaad naar een kaart. Voor mij onnavolgbaar waarom ik rood moest krijgen. Jammer dat de scheidsrechter niet de moeite neemt nog even na te spreken.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.