ARBO Rotterdam/FAST gaat even in pauzestand

VoV, 01-04-2022. 11:50 uur.  Na gedane arbeid is het goed rusten. De speelsters en staf van ARBO Rotterdam/FAST speelden donderdagavond de derde competitiewedstrijd in vijf dagen tijd. Met een 3-1 winst op hekkensluiter Lammerink Installatiegroep Set Up’65 sloot de samenwerkingsploeg uit Gennep en Sint Anthonis de regulier competitie af. Zaterdagavond of misschien pas zondagmiddag weet ARBO Rotterdam/FAST of het de competitie als tiende of negende afsluit. Deelname aan de play-offs om het kampioenschap hangt af van het resultaat van Draisma Dynamo.

De trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola en hun speelsters weten op zijn vroegst na het vernemen van de uitslag van Draisma Dynamo – Apollo 8 (zaterdag) of zij de strijd mogen aanbinden met Sliedrecht Sport, of dat zij zich kunnen opmaken voor de B-poule met de nummers elf, twaalf en dertien uit de Eredivisie. In de play-offs kan het avontuur na de dubbele ontmoeting met Sliedrecht Sport voorbij zijn. In de B-poule wachten zes duels met minder aansprekende tegenstanders. Lammerink Installatiegroep Set Up ’65 is een opponent in de competitie zonder prijs.

De ploeg uit Ootmarsum was donderdag te gast in Pica Mare, en had enkele dagen eerder gehoord dat het eredivisieavontuur ten einde is. Set-Up slaagt er niet meer in een eredivisiewaardig team samen te stellen en zoekt in het nieuwe seizoen het heil op een lager niveau. De strijdlust waarmee het drie sets lang streed was indrukwekkend. Het niveau was te wisselvallig om het de thuisploeg moeilijk te maken.

ARBO Rotterdam/FAST liep via 25-18 en 25-23 uit naar een 2-0 voorsprong. De 3-0 gloorde, maar FAST speelde in de derde set te slordig. Een 24-22 voorsprong werd niet verzilverd en Set Up sleepte met 24-26 een vierde set uit het vuur. In die set troefde ARBO Rotterdam/FAST de tegenstander af. Met 25-12 werd de 3-1 zege veiliggesteld.

ARBO Rotterdam/FAST gaat nu enkele dagen pauzestand. Het is na 24 wedstrijden negende met 28 punten. Drie punten meer dan concurrent Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg treft in het weekend Apollo 8 (zaterdag) en Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65. Indien Dynamo niet meer dan drie punten haalt, blijft ARBO Rotterdam/FAST negende en bereikt het de play-offs.  Er wordt nog even geduld gevraagd….

gh @ VoV, verslag Pvan R en Communicatie ARBO/Rotterdam/ FAST. Foto Peter Gommans.