ARBO Rotterdam/ FAST onderuit in Borne

VoV, 20-12-2021. 4:51 uur. Eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST heeft geen potten kunnen breken tegen het ambitieuze Apollo 8.  In sporthal De Veste in Borne toonde de vijfsetterspecialist uit Gennep en Sint Anthonis te veel ontzag voor de bekerwinnaar die niet in grootse vorm stak. Met 3-0 (25-21, 25-17 en 25-19) keerde ARBO Rotterdam/FAST met lege handen huiswaarts.

In Borne keek de ploeg van trainer Ivo Martinovic tegen een grote achterstand aan voordat het ontdooide.  Een sterk slot in de eerste set zorgde ervoor dat de Brabants-Limburgse combinatie met zelfvertrouwen aan de tweede set kon beginnen. Ook nu kwam de ploeg te traag op gang en kon Apollo 8 op 2-0 komen.
ARBO Rotterdam/FAST startte in de derde set fel, en liep in no time uit naar 0-5. Even zo snel poetste Apollo 8 die achterstand weg. Beide teams waren puntenlang aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk verloor ARBO Rotterdam/FAST de tegenstander uit het vizier. Met 25-19 pakten de Twentse dames de derde set en de 3-0 overwinning.

Nog één keer in 2021: ARBO Rotterdam/FAST komt in 2021 nog één keer in competitieverband uit. Woensdagavond ontvangt het in de Activiahal landskampioen en koploper Sliedrecht Sport. De Zuid Hollandse formatie is, zonder de thuisploeg tekort te doen, favoriet. De koploper kan zich, om de beste papieren voor de eerste plaats te behouden, geen misstap veroorloven.

Als nummer negen van de ranglijst kan ARBO Rotterdam/FAST vrijuit spelen. Indien Martinovic zijn speelsters daarvan weet te overtuigen kan de thuisploeg het jaar waardig afsluiten.
ARBO Rotterdam/FAST – Sliedrecht Sport begint woensdag om 19.30 uur. Het duel is via livestream van volleybal.nl te zien.

gh @ VoV, bron persbericht PR-commissie ARBO Rotterdam/ FAST. Foto’s Jan Bredewoud.