Vizier op volleybal

 

Armixtos D1 & D2 uit de startblokken

VoV, 19-08-2022. 5:08 uur. Het is zaterdag 13 augustus, de mussen vallen bijna van de daken en in een voor Armixtos vreemde sporthal in Oostzaan druppelt even voor negen uur een groot deel van de selectie van Armixtos Dames 1 & 2 binnen. Het is de start van het zaalseizoen volleybal terwijl heel Nederland eigenlijk alleen nog maar aan het strand denkt.

Sandor Rieuwers,  trainer/coach van de kersverse topdivisionist Armixtos D1 en ook trainer van derde divisionist D2, had het programma voor deze zaterdag ingekort en naar voren gehaald, om de warmte enigszins te mijden en iedereen na de middag de gelegenheid te geven lekker buiten zijn.

In haar welkomstwoord benadrukte voorzitster Nienke Halma van Armixtos, dat het een spannend seizoen gaat worden, D1 voor het eerst in de Topdivisie en hoe mooi het is dat er nu aan gewerkt wordt om de aansluiting met D2 en D3 te versterken.

Ook TC-lid Erik Nettekoven was daar erg content mee. Verder de complimenten van Nienke voor de inspanningen van de speelsters van dames1 om het topdivisie avontuur mogelijk te maken, in het bijzonder Luke Schut, Denise Baas en Masu de Ridder. En ook heel fijn de ondersteunende rol van Eric Visch in de organisatie, voor de pr/communicatie en als klankbord.

En dan gaat het los: 2,5 uur wordt er direct snoeihard gewerkt. Tikspel, krachtoefeningen, lijnensprint, afgewisseld met veel balcontacten en spelvormen. En … tot slot als test, 2 km hardlopen in het Twiske. Moe maar voldaan viel iedereen vervolgens aan op de picnic. Een veelbelovende start van een naar verwachting een mooi seizoen!

Een compilatie van de start van Armixtos D1 & D2 is te bekijken via DEZE LINK

gh @ VoV, bericht Armixtos / Eric Visch.  Beeldmateriaal: Erik Nettekoven en Sandor Rieuwers. Toewan – Grafische Communicatie, Eric Visch.