Vizier op volleybal

 

Armixtos D1 kijkt al naar volgend seizoen

VoV, 24-05-2019. 5:15 uur. Meteen na de verloren promotie/degradatiewedstrijden voor een plaats in de 1e divisie werd het vizier bij Armixtos D1 alweer gericht op volgend seizoen. Ik ben nog steeds supertrots op de ploeg van het seizoen 2018-2019, die als tweede eindigde in de 2e divisie C. We verloren slechts drie wedstrijden, twee keer van kampioen Thor dat de titel terecht heeft veroverd. De kampioensrace bleef spannend tot de laatste speelronde, we hebben alles gegeven tot de laatste set.

Met 86 punten op plaats 2, Ajax werd er kampioen mee… We kwamen ook in de p/d net tekort om te promoveren, maar het team heeft enorme progressie geboekt. Vanaf maart 2018 begon voor mij de wederopbouw, Met Zijn Allen werd het motto in het afgelopen seizoen. We wilden een team zijn, waarin elke speelster haar meerwaarde kon tonen.

Die missie is meer dan geslaagd. Het spelplezier spatte ervan af, nooit mogen de speelsters vergeten dat volleybal vooral hun hobby en passie is. Ik weet zeker dat ook onze tegenstanders die positieve ‘vibe’ aan de andere kant van het net hebben ervaren en gevoeld.

We nemen helaas afscheid van onze hoofdblokkeerders Marjolein Sno, die zich gaat richten op een andere baan, en Emma de Jong, die voor haar studie naar Canada verhuist. Laura den Besten kiest voor een nieuwe uitdaging. Ik dank deze meiden voor hun enorme inzet en betrokkenheid en wens ze veel succes!

Gelukkig hebben we binnen een maand de selectie rond gekregen. De kern van deze mooie ploeg is intact gebleven. Lindsay Scheerder en Simone Linstra zijn ook komend seizoen onze setters, ze vormen samen de perfecte combinatie. Patricia van Tongeren is de back-up in de spelverdeling voor de maandagtraining, welkom Patricia!

Denise Baas keert na een geweldig seizoen als libero weer terug naar de passer/loper positie, nu ze is hersteld van een schouderblessure. Marscha Sinnema bewandelt de omgekeerde weg, zij was als passer/loper ook een topverdediger en zal haar kwaliteiten nu tonen als libero. Malou Hekwolter of Hekhuis heeft een geslaagde knieoperatie ondergaan en zal na haar revalidatie weer een dragende kracht zijn als passer/loper.

Lotte Hess was onze topscorer en powerhouse, tot ze tegen het einde van vorig seizoen haar vinger brak. Lotte is weer helemaal fit en zal haar punten wederom meepakken als passer/loper. Naast onze stabiele en ‘passende dia’ Iris Dekker verwelkomen we Daphne Hendriks als diagonaalaanvalster.

Ik kende Daphne al uit haar periode bij Alterno, ze speelde later bij US en gaat na een onderbreking van een jaar vanwege haar studie weer volleyballen bij Armixtos D1. Veel plezier Daphne!

Met Mallory Knox begroeten we nog een nieuwe speelster, overgekomen van US. De in Amerika geboren Mallory is op twee posities inzetbaar, als passer/loper en op de diagonaal. Welcome Mallory, have fun in the green shirt!

Met Misha Nannes en Sandrijn Swarts hebben we op het midden de gewenste opvolging voor Marjolein en Emma gevonden. Misha komt over van Dinto, waarmee ze in de 3e divisie op een haar na promotie miste. Sandrijn speelde onder meer bij Lycurgus en VV Utrecht. Deze meiden brengen lengte en power mee naar de Green Army. Nienke Halma is ook komend seizoen onze energieke middenaanvalster met snelheid. Ze heeft met haar fantastische ‘jump float’ nog een extra wapen.

Ik prijs me ook komend seizoen gelukkig met een geweldige staf. Assistent-coach en data-analist Edward Kraak is mijn rechter- en linkerhand bij trainingen en wedstrijden. Rene van der Lugt speelt komend seizoen met Keistad in de Topdivisie, maar zijn expertise in aanval en blok is voor onze speelsters een verrijking. Met deze mannen aan mijn zijde is elke training een feestje.

Het is een eer om deze topploeg ook in het seizoen 2019-’20 te mogen begeleiden. En een uitdaging om onszelf weer te verbeteren. Tot volgend seizoen, de Green Army heeft er ontzettend veel zin in!

gh @ VoV, artikel van Robèrt Misset,  trainer/coach Armixtos D1. Archieffoto.