Vizier op volleybal

 

Armixtos gaat als Herbstmeister de winterslaap in!

VoV, 30-11-2021. 11:25 uur. Afgelopen zaterdag mocht het eerste team van Armixtos aantreden tegen Peelpush dames 2. Met Michael als assistent/ trainer erbij konden we om 15:00 uur van start gaan. De wedstrijd werd gestart met het volgende zevental: Esmé, Sarah, Maureen, Lisa, Lotte, Denise en Lara.

Peelpush begon scherp en wij moesten nog even wakker worden waardoor ze al snel een paar punten los kwamen te staan. Maar Lisa zorgde ervoor dat daar verandering in kwam door een sterke serviceserie. Van 7-11 achterstand kwamen we zo terug tot 19-11! Daarmee zou je kunnen denken dat de set al bijna gespeeld was, maar niets bleek minder waar. Het jonge Peelpush D2 bleek veerkrachtig en al snel stond het 22 gelijk. Er werd nog gewisseld maar helaas glipte deze set onnodig door de vingers en stond Peelpush daarmee 0-1 voor (23-25).

De boodschap was duidelijk, dit mocht niet nog een keer gebeuren. Er moest hard voor gewerkt worden maar dit keer trok Armixtos wel aan het langste eind. Een krappe setwinst met 28-26, maar daardoor wel weer 1-1 en de wedstrijd lag open. Nu al een mooie pot, waar ook het thuispubliek van kon meegenieten via de livestream.

In de derde set had Armixtos de flow wat beter te pakken. Esmé wist de ballen goed te verdelen aan het net en ondanks een goed spelende libero aan de kant van Peelpush D2 konden we de ballen wat beter op de grond krijgen. Met een laatste punt gemaakt door Luke stond er 2-1 in het voordeel van Armixtos op het scorebord.

Helaas konden we deze flow niet vasthouden in de vierde set. Wederom werd de veerkracht van de vrouwen uit Meijel getoond en ondanks de spelerswissels aan de kant van de groenhemden kon er geen setwinst uit worden gehaald (17-25).

Gelukkig kunnen we over de vijfde set kort zijn. Luke was maximaal aan het scoren en met een goede serviceserie kon zo de set netjes uitgespeeld worden. Een mooie 3-2 overwinning en daarmee gaat Armixtos dames 1 ongeslagen én als Herbstmeister de winterslaap in.

gh @ VoV, verslag van Masu de Ridder, Armixtos. Foto Eric Visch