Armixtos verliest hoofdstedelijke derby

VoV, 18-11-2018. 12:14 uur. Afgelopen zaterdag 16 november was het dan zo ver.. De Amsterdamse kraker. Een wedstrijd tegen de meiden van US, een team dat bestaat uit oud-teamgenootjes, vriendinnen en volleybalkennissen. Een wedstrijd waar beide teams en het publiek naar uitkeken.

Ondanks dat we Lotte (buitenland), Denise (blessure) en Robèrt (buitenland) moesten missen voor deze helaas niet te verzetten wedstrijd, waren we er klaar voor en hadden we er zin in! Rene nam vandaag samen met Edward de taak van hoofdcoach op zich.

De eerste set starten we met Simone, Daphne, Sandrijn, Nienke, Mallory, Malou en Marscha. We begonnen gefocust en fanatiek, maar stiekem ook met wat zenuwen. Lange tijd was het stuivertje wisselen, maar bij 19-19 slopen er bij ons wat foutjes in, waar US juist extra druk gaf met de serves. Het werd dan ook 25-21.

De tweede set waren we het even helemaal kwijt. Bij een stand van 16-10 herhaalden we tijdens de time-out dat er niks te verliezen was en dat we vooral moesten genieten. We gingen wat minder verkrampt spelen en kwamen beter in ons spel. Deze set werd 25-20.

De derde set name we dit goede gevoel mee en na onder andere mooie serveseries van Simone (‘7-0 en we zien wel weer’) en Nienke stond het al gauw 16-5. Nu was het juist US die het (met name serverend) even kwijt was. Deze set ging uiteindelijk met 12-25 naar ons.

De vierde set werd de leukste set van de wedstrijd. Een echte strijd met snoeiharde aanvallen, mooie kill- blocks en geweldige reddingen. Ook het publiek van beide kanten werd helemaal enthousiast. Helaas moesten ze de meegebrachte toeters en vuvuzela’s op verzoek van de scheids weer terug stoppen in de tas. 21-20 in het voordeel van US, maar na wat foutjes van hun kant en mooie acties van ons wisten we de set uiteindelijk met 21-25 naar ons toe te trekken.

De laatste set keerden de rollen weer om. Waar US voor de derde keer op rij een 5 setter speelden, hadden wij moeite de focus te houden en deze set ging dan ook met 15-11 naar US.

Eindstand 3-2 verloren, dus helaas niet meer #ongeslagen ;), maar we hebben genoten van deze wedstrijd (+ de gezellige, gezamelijke 3e helft) en kijken nu al uit naar de return in onze hal. 🙂
Komende week even geen wedstrijd, maar de 30e weer lekker aan de bak in de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk. Zien we jullie om 17.00 uur in Sporthal de Pijp?!

gh @ VoV, verslag door Nienke Halma, Armixtos. Foto John van Geenen.