Armixtos wint topper tegen Peelpush D2 (3-2)

VoV, 28-11-2021. 9:26 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames is het topduel tussen Armixtos Amsterdam en Peelpush D2, de nummers één en twee in de ranglijst, geëindigd in een 3-2 zege voor de hoofdstedelingen. Om de setwinst werd in de eerste twee sets keihard gestreden, met Peelpush een neuslengte voorsprong (23-25) in de eerste set en Armixtos met hetzelfde verschil in de tweede (28-26). De Amsterdammers kwamen op 2-1 via 25-21, maar zagen de kansen om de partij in vier sets af te maken stranden door de 17-25 in de vierde set. Maar met een overduidelijke 15-5 pakten ze daarna alsnog de winst.

Havoc profiteerde van het puntverlies van Peelpush en ging hen in de stand voorbij. Ze wonnen met 3-1 van VC Velden. In de eerste en derde set hielden de teams elkaar goed in evenwicht met setstanden van 25-23 en 22-25. In de andere twee sets was Havoc een maatje te groot getuige de 25-15 en 25-14.

VVU- dames 2 had in de eerste set veel moeite om Zaanstad eronder te houden. Pas na 28-29 konden ze de trekker overhalen voor de beslissende 28-30. Daarna was Zaanstad ruim de mindere, in de volgende drie sets kwamen ze niet meer aan de twintig punten. Hun oogst was 14, 18 en 19 punten.

Next volley deed in eigen huis goede zaken door Stravoc, de bovenburen in de ranglijst met 3-1 te verslaan en hen daarmee in de stand voorbij te gaan. Stravoc pakte de eerste set met 24-26, maar kwam daarna met 25-14 en 25-10 heel veel tekort om het opnieuw spannend te maken. Next Volley wist de vierde set met 25-22 voor zich te beslissen,

Hekkensluiter VC WIK snoepte Inter Rijswijk een puntje af. Via 22-25 in de tweede set, waarmee ze de stand op 1-1 brachten. Met 25-13 en 25-19 liet de thuisploeg zich niet een tweede keer in de wedstrijd verrassen.

De wedstrijd Volley Meerkerk vs. Pegasus werd uitgesteld.

De stand is nu in het linker rijtje: Armixtos 9-36, Havoc 10-36, Peelpush D2 10-34, Volley Meerkerk 9-30, VVU D2 10-29 en Inter Rijswijk 9-19. Rechts staan VC Velden 9-18, Zaanstad 8-14, Pegasus 8-14, Next Volley 7-15, Stravoc 7-13 en VC Wik 10-7.