Asterix naar kwartfinale Belgische beker, verlies voor Anna Mebus

VoV, 02-11-2023. 7:29 uur.  Via een 0-3 zege gisteren tegen Limal-Ottignies plaatste Asterix Avo van Laura Overwater en Iris Vos zich voor de kwartfinale van de Belgische beker.

In de eerste set bogen ze een 12-10 achterstand om in 12-14, tot 15-17 ging het gelijk op, daarna sloeg Asterix zich naar 15-23 en won met 18-25. In de tweede set maakten ze van 8-11 een 8-17 en 9-21 tussenstand en wonnen met 12-25. En in de derde set werden drie punten verschil bij 13-16 er zes bij 13-19, waarna de 18-25 zege volgde. In de kwartfinale is VC Oudegem de tegenstander, die wedstrijd staat aankomende zaterdag 4 november op het programma.

Overigens hebben de fans van de veelvoudige Belgische kampioen en uiteraard de ploeg zelf een aantal hele mooie wedstrijden in de Champions League in het vooruitzicht. Met daarin Nederlandse onderonsjes.

Op woensdag 15 november ontvangen ze het Poolse PGE Rysice Rzeszów. Op 28 november is MTV Stuttgart van Britt Bongaerts, Eline Timmerman, Jolien Knollema en Vera Mulder te gast en volgend jaar 10 januari komt Robin de Kruijf met Conegliano bij hen op bezoek.

In Finland speelde Anna Mebus met Liiga Ploky gisteravond thuis tegen Hameenlinna en verloor met 1-3. De eerste set werd nog met 25-17 gewonnen, daarna gingen de setwinsten met 21-25, 19-25 en 16-25 naar de bezoekers. Belangrijk voor het verlies was de 12 om 24 foutenlast. Spelverdeelster Anna Mebus scoorde 5 keer, ze stond vier sets in de basis.