AVV Keistad D1 maakt het Apollo 8 lastig in bekerduel

VoV, 26-01-2024. 13:36 uur. In de kwartfinale van de nationale beker speelde topdivisionist Keistad dames 1 donderdagavond tegen de nummer 2 uit de eredivisie Apollo 8. In een sfeervolle sporthal Amerena werd het een spannende strijd, waarin Apollo uiteindelijk met een 3-2 overwinning aan het langste eind trok. Zij spelen de volgende ronde tegen Sudosa Assen.

De eerste set begon met heel veel foute services bij beide teams. Apollo nam een voorsprong tot 6-10. Coach Jasper de Wijs nam zijn eerste time out. Apollo behield de voorsprong, totdat ze aanvallend wat steekjes lieten vallen en Keistad langszij kon komen 16-16. Daarna liet Keistad zien wat ze waard zijn. Met mooie aanvallen van Yke, Mae en Rianne wist Keistad deze set met 25-20 te winnen.

In de tweede set herstelde Apollo zich. Zij namen een ruime voorsprong 2-10. Met Esmee voor Yara vocht Keistad zich wel wat terug, maar Apollo bleef een voorsprong houden. Deze set werd door Apollo gewonnen met 15-25.

In de derde set waarin Jessica en Jasmijn het team van Keistad kwamen versterken liep het wat meer gelijk op aan het begin. Maar ook daarna nam Apollo de leiding en werd het al snel 10-14. Een time out bij Keistad en een dubbele wissel hielpen onvoldoende om het goede spel weer op te pakken. Ook deze set werd door Apollo gewonnen met 14-25.

In de vierde set zagen we weer een ander Keistad. Met veel mooie aanvallen van onder andere Pip en Yfke en blokkeeracties van Mae nam Keistad brutaal een voorsprong en werd het 15-10. Deze voorsprong heeft Keistad niet meer uit handen gegeven. Met een ace van Pip werd deze set afgesloten met een 25-20 overwinning.

De spanning nam toe, zowel bij de speelsters als bij de supporters. Zou Keistad voor een stunt kunnen zorgen? Het begin van de set ging gelijk op, tot 4-4. Daarna nam Apollo een kleine voorsprong. Maar door blokkeeracties van Mae en een ace van Rianne kwam Keistad dichterbij. Op 7-8 nam de coach van Apollo een time out.

Het werd met mooie scores van Jessica en Pip, maar ook van Jorieke Bodde, de diagonaalspeelster van Apollo, 11-11 gelijk. Apollo bleef echter bij de les en met mooie aanvallende acties werd het uiteindelijk 12-15 voor de ploeg uit Borne in deze spannende bekerstrijd.

Met complimenten van publiek en tegenstander voor het goede spel en de vechtlust kan Keistad terugkijken op een mooi bekeravontuur.

Komende zaterdag gaat de competitiewedstrijd van Keistad dames 1 tegen VollinGo niet door. De eerstvolgende wedstrijd die op het programma staat is zaterdag 3 februari tegen Dinto in De Doorbraak in Warmenhuizen.

gh @ VoV, verslag van Karin Beenen, AVV Keistad. Foto Melanie Barbie.