AVV Keistad H1 door in de beker

VoV, 29-10-2019. 16:23 uur. Afgelopen zaterdag stond het eerste bekerweekend op het programma voor alle teams uit de Topdivisie. Keistad mocht aantreden tegen de studenten van USV Protos uit Utrecht en een winnaar uit de vorige bekerronde, Madjoe uit Enkhuizen.

De wedstrijden werden gespeeld bij de gastheren van Madjoe. Het was 11:15 uur toen de mannen uit Amersfoort vertrokken richting Enkhuizen. Echt wakker waren ze nog niet. Maar het uitwaaien op de Markerwaarddijk richting Enkhuizen heeft de mannen goed gedaan. Keistad kwam aan in de thuishal van Madjoe. Een sporthal met een erg laag plafond dus dat zouden compleet andere wedstrijden worden dan in onze eigen Amerena. Het veld was al opgebouwd en de warming-up voor de eerste wedstrijd kon beginnen.

De eerste wedstrijd mocht Keistad ook meteen aantreden tegen Madjoe dat in de competitie uitkomt in de Tweede Divisie. Op papier zou het dus geen probleem moeten zijn om van Madjoe te winnen maar dat moet je altijd nog maar wel even doen. Aan het begin van de eerste set ging het nog gelijk op maar aan het einde van de set werd het verschil door Keistad. Er werd niet groots gespeeld maar de hele wedstrijd hield Keistad de voorsprong. En boven de 20 werd het netjes afgemaakt. Keistad moest zelf het spel maken. Madjoe speelde goed maar Heren 1 deed wat je van tevoren mocht verwachten van de ploeg uit de Topdivisie. De wedstrijd werd gewonnen door Keistad H1 met 3-0.

Meteen daarna konden de mannen uit Amersfoort het opnemen tegen USV Protos. Ook Protos is het seizoen zeer goed begonnen als debutant in de Topdivisie. Het beloofde dus een spannend potje te worden. Beide teams begonnen de wedstrijd met het uitbundig zingen van hun eigen clublied en met die felheid werd de wedstrijd ook gestart. Keistad begon zeer sterk. Op alle fronten waren de mannen uit Amersfoort net iets feller en maakten ze de belangrijke punten af. Door de harde aanvallen aan beide kanten werden er genoeg ballen keihard via de verdedigers naar het lage dak geknald. In de eerste en de tweede set stond Keistad de hele tijd ongeveer vier punten voor en daardoor gingen de eerste twee sets overtuigend naar de mannen uit Amersfoort.

Tot halverwege de derde set leek het een kopie van de eerste twee sets te gaan worden. Maar door een zeer goede reeks services van Protos pakte dat iets anders uit. Acht punten op rij werden gescoord door Protos en zij begonnen er weer in te geloven. Keistad kreeg de pass niet onder controle. De achterstand werd aan het eind van de set nog een beetje ingelopen maar dat was helaas te laat. De set ging met 21-25 naar Protos.

In de vierde set kwam de man of the match overduidelijk naar boven drijven. Mart van Leeuwen die er ‘s ochtends bij het verzamelen uitzag alsof hij onder zijn matras had geslapen was tijdens de wedstrijd volledig ontwaakt en vuurde de ene na de andere kanonskogel af op Protos. Blokkerend en aanvallend was hij deze wedstrijd niet te stoppen. Een spannende set was het aan het eind nog wel even, maar toen Mart de bal op 24-23 aangespeeld kreeg, was het duidelijk. Deze wedstrijd werd gewonnen door Keistad met 3-1. Dat beloven nog twee mooie wedstrijden te worden in de Topdivsie tussen Keistad en Protos.

Door deze overwinningen plaatst Keistad zich voor de volgende ronde van de nationale beker. Nu is het afwachten welke volgende tegenstander er uit de koker komt tijdens de loting. Wordt het misschien een mooi affiche tegen een ploeg uit de Eredivisie? We gaan het zien.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd in de competitie tegen HLB van Daal/DS uit Den Dungen op het programma. Ook dan gaan de mannen van Keistad er weer alles aan doen om de volgende overwinning mee naar Amersfoort te nemen.

gh @ VoV, bron persbericht AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.