AVV Keistad verliest van Sliedrecht Sport D2

VoV, 04-03-2024. 6:00 uur. In sporthal de Basis in Sliedrecht verloren de dames van Keistad zaterdag met 3-2 van Sliedrecht Sport dames 2.

De eerste set ging Keistad voortvarend van start. Met een sterke aanval van Yfke en Rianne en goede services van onder andere Pip had Sliedrecht Sport weinig in te brengen. Keistad trok deze set eenvoudig naar zich toe met 13-25.

Ook in de tweede set was Keistad sterk. Coach Daniël van Helden van Sliedrecht nam time-outs, maar het tij keerde niet voor de thuisploeg. Aan het einde van de set brachten ze met de dubbele wissel spelverdeelster Famke en diagonaal Carlijn in het veld. Maar Keistad bleef makkelijk scoren. Spelverdeelster Esmee kwam nog in het veld voor Yara. Met een score van Yfke en een mooie pipe aanval van Rianne was het Keistad die deze set opnieuw makkelijk naar zich toe trok, 18-25.

In de beruchte derde set had Keistad het zwaar. Scoren ging moeizaam en het aantal fouten liep op. Daardoor kwam Sliedrecht steeds beter in de wedstrijd. Er werd hard gevochten voor elk punt en lange rally’s werden door de thuisploeg gewonnen. Daardoor kwam Keistad op achterstand en wist Sliedrecht deze set met 25-19 naar zich toe te trekken.

In vierde set leek het er tot 12-16 op dat toch Keistad in deze wedstrijd opnieuw aan het langste eind ging trekken met een 1-3 overwinning. Met mooie aanvallende ballen van Mae kwam Keistad op deze voorsprong. Echter opnieuw vocht Sliedrecht zich terug in de wedstrijd. Onder leiding van spelverdeelster Famke en met de goed spelende aanvalsters Iris en Femke ging deze spannende set uiteindelijk ook naar de thuisploeg met 25-23.

De beslissende vijfde set wist Keistad geen vuist te maken. Veel persoonlijke fouten werden afgestraft door de hardwerkende meiden van Sliedrecht. Met 15-12 werd ook deze set gewonnen door Sliedrecht waardoor een 3-2 verlies voor Keistad een feit was.

Ondanks dit verlies staat Keistad nog steeds op de eerste plaats, doordat ook andere teams punten lieten liggen. Ook heeft Keistad nog een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste andere teams.

Volgende week zaterdag 9 maart speelt Keistad een thuiswedstrijd in sporthal Amerena tegen de dames van Pegasus. Deze wedstrijd is de eerste in een reeks van 5 thuiswedstrijden in zeer korte tijd. Op de donderdagavonden worden ook twee wedstrijden gespeeld.

gh @ VoV, verslag van Karin Beenen, AVV Keistad. Archieffoto Melanie Barbie.