AVV Keistad wint eenvoudig van Armixtos

VoV, 11-02-2024. 15:02 uur. Na de midweeks oefenwedstrijd in en tegen landskampioen Sneek, troffen de meiden van ITC Groep/AVV Keistad zaterdag Armixtos. Waar in Amsterdam enigszins moeizaam met 1-3 werd gewonnen, was het krachtsverschil in Amersfoort groter. Ondanks een dipje in set 3 won Keistad eenvoudig met 3-0.

Onder aanvoering van Pip en Yfke zette de thuisploeg in set 1 meteen de toon, 7-2. Reden voor coach Sandor Rieuwers van Armixtos om zijn eerste time-out aan te vragen. Keistad liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het werd weliswaar nog 11-7, maar daarna liep de voorsprong voor Keistad snel op. Mede door goed serveren van Rianne werd het 19-9. Met Esmee en Meru voor Pip en Yara en later Leonie voor Yfke, bleef Keistad niet te stoppen. De teller stokte uiteindelijk bij 25-13.

De servicedruk zette Keistad door in set 2. Aan de hand van Yfke stond het al snel 5-1. Libero Jorien bleef uitstekend passen, zodat verschillende aanvalscombinaties door Yara konden worden gespeeld. En als Armixtos eens dreigend bij het net kwam, dan waren het wel Jessica en Mae die weer een kill-block in petto hadden. In no time liep de score via 11-5 op naar 18-8. Met opnieuw Esmee voor Yara bleven de punten aan Amersfoortse zijde vallen. Bij 25-11 was de 2-0 voorsprong een feit.

Ook in set 3 startte Keistad sterk, 4-0. Maar in deze fase beet Armixtos behoorlijk van zich af. Bij 7-8 nam het zelfs de leiding. Keistad stelde via de service van Rianne en een aanval van Mae snel orde op zaken, 12-10. Maar de bezoekers waren niet van plan zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Sterker nog, Armixtos vocht zich naar 17-20.

Maar toen was daar wederom Rianne. Haar bekeken aanvallen bracht Keistad terug in de set, 20-20. Twee punten van Mae zorgde voor 22-21, waarna Rianne serverend Keistad naar matchpoint sloeg, 24-21. Het was aan Yfke om de 25-21 op het scorebord te laten verschijnen.

Door deze 3-0 overwinning blijft ITC Groep/AVV Keistad koploper in de Topdivisie B. Aanstaande zaterdag spelen een aantal meiden met de MA+ van Keistad het NOJK in Julianadorp. De week daarna is een vrij speelweekend. Keistad kan zich dan gaan voorbereiden op de drukke – en beslissende speelmaand maart waarin de ploeg zes competitiewedstrijden moet spelen.

Zaterdag 2 maart is Sliedrecht Sport dames 2 de eerste tegenstander in die reeks. Daarna volgen 5 duels, waarvan 4 op rij in Amersfoort, in 14(!) dagen.

gh @ VoV. Tekst: Edwin Koene, Foto: AVV Keistad