Vizier op volleybal

 

Baijens verlaat Chemik Police voor SC Schwerin

 

VoV, 19-05-2021. 14:10 uur. Indy Baijens verlaat Chemik Police, waarmee ze vorig seizoen kampioen in Polen werd en ook de beker won en gaat volgend seizoen spelen voor SC Schwerin in de Bundesliga. Schwerin meldt op haar website dat ze daarmee een van de grootste Nederlandse talenten voor het volgende seizoen hebben vastgelegd.

“Door de corona pandemie was het beslist geen makkelijk seizoen, maar deze twee titels in Polen vergoedden heel veel” aldus Baijens. Zij gaat mede de vacante positie op mid bij Schwerin invullen, die is ontstaan door het vertrek Lauren Barfield en Marie Schölzel.

Trainer/ coach Felix Koslowski: ‘Met Indy Baijens hebben we een groot talent kunnen vastleggen, ze heeft ondanks haar jeugdige leeftijd reed in gerenommeerde clubs (Mulhouse, Frankrijk, Chemik Police, Polen) en in het nationale team sterke prestaties laten zien en ik verheug me nu al op onze samenwerking. Fysiek is ze enorm sterk en tijdens de play-offs om de Poolse titel heeft ze laten zien waartoe ze in staat is.”

“Ik verheug me enorm op Schwerin, om deel te gaan uitmaken van de SC want daar wordt geweldig goed gevolleybald” vertelt Baijens.  Voordat ze echter in Schwerin aan de slag gaat wacht haar nog een zomer met Oranje, waar ze is geselecteerd voor het VNL-toernooi, samen met o.a. Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis die ook een volleybal verleden in Schwerin hebben. Bij de VNL is Duitsland de tweede tegenstander voor Oranje, daar zullen ongetwijfeld ook aanstaande teamgenoten van haar aan de andere kant van het net staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tauron Liga.