Vizier op volleybal

 

Beachen in Cervia, Italië en in Apeldoorn

VoV, 10-09-2021. 5:10 uur. Het duo Rik Damen/ Sam van der Loo, vorige week nog actief in Warschau (uitschakeling in tweede ronde kwalificaties) deed gisteren in Cervia, Italië mee aan het FIVB World Tour 1* toernooi aldaar. Na de eerste ronde was het via een 2-0 nederlaag (21-13, 21-17) ook meteen einde toernooi.

Bij de dames was het rood-wit-blauw in Italië vertegenwoordigd door Annemieke Driessen en Ilke Meertens. Zij wonnen in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van een Portugees duo. Met 1-2 via 19-21, 21-14 en 10-15. In de tweede ronde was een Spaans duo de laatste te nemen hindernis voor het hoofdtoernooi. Die hindernis haalde het NL-duo niet. Opnieuw werd het een driesetter, maar deze keer trokken ze met 14-16 in de tiebreak aan het kortste eind. Na 17-21 en 21-17 in de eerste twee sets. Hetgeen dus ook einde toernooi betekende.

Veel andere Nederlandse beachduo’s, totaal 11, zochten het dichter bij huis, soms naast de deur bij het FIVB World Tour (1*) toernooi in Apeldoorn.  

Bij de mannen is er de deelname van Matthew Immers/ Ruben Penninga. Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven, vorige maand winnaar in Sofia, zijn ook present. Thijs Nijeboer/ Leon Luini en Thijmen Heemskerk/Erik Nijland maken de rechtstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatste NL-duo’s compleet.

Siem Ooijman/ Kyran Versteegen lukte het niet om via het kwalificatietoernooi door te stoten naar de poulefase van het hoofdtoernooi. In de eerste ronde wonnen ze met 2-1 van Tsjechië (18-21, 21-19 en een nipte 16-14). Tegen de Polen Zdybek/ Lewandowksi lukte het Ooijman/ Versteegen niet om een 1-0 achterstand in sets (21-14) ongedaan te maken. Daar kwam in de volgende nog een 21-15 nederlaag overheen, waardoor ze dus uitgeschakeld waren.

Bij de dames zijn er ook vier koppels rechtstreeks geplaatst voor de main draw. Dat zijn Emma en Brecht Piersma, die in Portugal eerder een 1* toernooi wonnen.  Esmee Priem/ Iris Reinders, Nadine Everaert/ Wies Bekhuis en Desy Poiesz/ Eline Peeters zijn de ander drie NL-duo’s met een ticket voor het hoofdtoernooi.

Via de kwalificatieronden probeerden Anique Tavenier/ Lynn van Mill en Rianne Stok/ Julia Kee het aantal NL-duo’s in het hoofdtoernooi op totaal zes te brengen.

Beide duo’s begonnen prima aan het toernooi. Tavenier/ van Mill wonnen in de eerste ronde met 2-0 van Hongarije (21-17, 22-20) en Stok/ Kee deden daar met 21-19 en 21-18 niet voor onder tegen een Fins duo.

Dus beide duo’s door naar de volgende ronde, waarin ze tegenover elkaar stonden. Dit Oranje onderonsje werd met succes afgesloten door Tavenier/ van Mill. Met 2-0 via 21-14 en 21-19 pakten zij het ticket voor het hoofdtoernooi.

Vandaag staan dus totaal negen NL-duo’s aan de start van de poulefase.

Die ziet er voor de dames en heren als volgt uit:

  • Poule A: Priem/ Reinders vs. Maor/ Barannik (Israel)
  • Poule B: Bekhuis/ Everaert en Poiesz/ Peeters spelen in de eerste poulewedstrijd NIET tegen elkaar in deze poule.
  • Poule C: Tavenier/ van Mill vs. Ceynowa/ Kielak (Polen)
  • Poule D: Piersma/ Piersma vs. Caluori/ Gerson Zwitserland)
  • —————————————
  • Poule A: Immers/ Penninga vs. Platre/ Aye (Frankrijk)
  • Poule B: Boehlé/ van Werkhoven vs. Atef/ Azab (Egypte)
  • Poule C: Heemskerk/ Nijland vs. Appelgren/ Herrmann (Zweden)
  • Poule D: Luini Nijeboer vs. Wüst/ Sowa (Duitsland)

We blijven u informeren over de afloop in Apeldoorn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.