Beestachtige winst voor Krekkers D2

VoV, 13-11-2017. 6:45 uur. Vrijdag 10-11 mogen we met Krekkers D2 aantreden tegen Saasveldia in Weerselo. Nu zie ik u denken….. Saasveldia, dat is toch Saasveld? Maar niets is minder waar, dus spelen we in Weerselo.

We vertrekken precies op tijd met een mooie stoet naar Weerselo. Daar aangekomen drinken we rustig ons kopje koffie, thee of frisje als voorbereiding op de wedstrijd die staat te beginnen. Vervolgens gaan we naar de kleedkamer waar we ons opmaken voor de strijd (de een heeft het meer nodig dan de ander ) Dan zijn we toe aan de voorbespreking en we worden fel gemaakt  om aan de wedstrijd te beginnen.

Maar…. We mogen nog niet. De wedstrijd voor ons loopt gigantisch uit (of ze zijn te laat begonnen) maar als wij eraan toe zijn is het 1-1. Wachten dan maar. Beetje slap ouwehoeren, beetje zitten, ‘beetje’ wachten en dan kunnen we eindelijk de zaal in. Met de warming-up moeten we de verloren tijd inhalen (althans zo lijkt het) en uiteindelijk kunnen we om 21.30 uur beginnen aan de wedstrijd.

We weten dat Saasveldia een lastige ploeg is die hard werkt en hard slaat. Dus wij moeten nog harder werken en nog harder slaan.  Het begin van de eerste set verloopt wat stroef. Het is een pittig begin met veel lange rally’s, precies zoals we gedacht hadden. Een aantal van ons (en nee, ik noem geen namen) liepen toen al aardig met de tong op de schoenen, maar na de eerste BAB (voor uitleg van deze afkorting kan u bij Dennis terecht) van de wedstrijd en een geweldige serveserie van Maureen lopen we eindelijk uit op Saasveldia. We boeken een mooie voorsprong en de coach aan de andere kant probeert tot twee keer toe Maureen nog van haar serveplekje te halen, maar daar heeft Maureen geen zin in en serveert nog even door. Zelfs na de 25 wil ze nog even door gaan. Eerste set binnen met 25-17.

We zijn lekker op stoom geraakt en kunnen niet wachten om de tweede set te beginnen. Deze beginnen we fanatiek en fel. Binnen de kortste keren hebben we een gat geslagen. Prachtige verdedigende acties van Sabine, nog een BAB van Marissa, mooie aanvallende acties en veel afwisseling aan onze kant maken dat wij deze set met 25-18 winnend afsluiten.

Dan komt de beruchte 3e set. Strak beginnen is het devies. Daar gaat het mis. We laten, onbewust, de tegenstander beter in hun spel komen. Wij verzaken om servedruk te leveren en zij doen juist wel. Wij serveren fout of te makkelijk, wij ketsen een paar ballen, waar we dat de hele wedstrijd niet gedaan hebben en maken een paar onnodige fouten. Tijd voor een time out. Puntjes op de i!

Dit is onze wedstrijd, wij gaan hier winnend van het veld af, maar ook nu kunnen we de knop niet omzetten. Dan is het tijd voor een hele slimme actie van onze coach, Annet. Sam komt er in om een rondje in het achterveld te maken en dat doet ze met verve. We passen weer fantastisch, waardoor Kim alles kan aanspelen, onze fantastische aanvalsters slaan er lustig op los en de bank laat flink van zich horen! We zijn weer bij en weer op stoom. 25-16 winst.

Nu zijn we natuurlijk ook heel gebrand om hier met 5 punten weg te gaan. Dus volle bak erop. En dat lukt. We hebben lol, we passen als beesten en slaan zo mogelijk nog harder dan beesten! Wat een heerlijke wedstrijd. We winnen de 4e set eigenlijk zonder veel problemen met 25-18. De 5 punten zijn binnen! Tijd voor een welverdiend drankje en de gebruikelijke HEUJJJ! En ook in de kantine liet Lisa zien dat ze nog meer talenten heeft dan die ze op het veld heeft laten zien!

Publiek bedankt voor jullie oneindige steun! Coach Annet bedankt voor je tijd, je prettige manier van coachen en je slimme acties! Sophie en Sam bedankt voor jullie tijd en belangrijke bijdrages aan deze wedstrijd! En dan Sabine, jij was de topper van deze wedstrijd! Super bedankt!

Volgende week hebben we een vrij weekend. Op zaterdag 25 november om 14.00 uur in de Haambrink is het D-day voor ons. Dan zullen we strijden om de koppositie in de promotieklasse tegen Set Up ’65. We hopen op een volle tribune, want hoogstwaarschijnlijk hebben we de derde man heel hard nodig! Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Kim Engers – Tibbe, Krekkers Dames 2.  Foto idem.