Beetje teleurstellend duel van Donitas D2

VoV, 28-03-2018. 6:00 uur. Afgelopen zaterdag 24 maart mochten we weer aantreden tegen Betech Olhaco Dames 1 in Hoogeveen. Tegen de familie van Ilse de Lange zeiden we dat we er zin in hadden en gemotiveerd waren om opnieuw 4-0 te winnen. Een klein beetje ongemakkelijk werd het toen bleek dat het niet de familie van Ilse was, maar fans van de tegenstander. Maar wat verwacht je dan ook als ze teamfoto’s van ons uitgeprint hebben en je aanspreken met, hé jij bent nummer 11. Maar wat geeft het, mocht het beste team winnen!

Met onze vaste krachten en extra libero Nikki begonnen we het vaste rondje met verwachtingen en doelen. Dit maal beschreven we wat we van elkaar verwachtten en met dit teamgevoel begonnen we de warming-up. Helaas bleek dit van korte duur want tijdens de eerste set werd er niet veel waargemaakt. Ondanks de mooie rechtdoor geslagen ballen van Marrit en scherpe diagonale hoeken van Lieke kwamen we toch in een dip terecht. Het lukte ons nog terug te komen en het eerste setpunt van Olhaco te laten verdwijnen. Echter, door miscommunicatie werd het tweede setpunt tegen wel verzilverd door Olhaco. Helaas, maar op naar de volgende set.

Ook in de tweede set konden we het teamgevoel buiten de lijnen nog niet binnen de lijnen brengen. Weer stonden we passend erg onder druk en kwamen we er aanvallend niet goed genoeg uit. Halverwege deze set viel Smurf, geblesseerd aan de schenen, uit. Ondanks zorgvuldig overleg voorafgaand aan de wedstrijd over het vervangen van de libero door een normale speelster (Nikki stond namelijk als gewone speelster aan de kant) ging dit feestje toch niet door.

Volgens de scheidsrechter mocht dit pas bij de volgende set. Met Anoek terug in het veld moesten we eerst even organiseren, maar daarna begon het weer te lopen. Met goede serves en Iris die alles rechtdoor intimmerde kwamen nog een heel eind terug. Helaas was de schade aan het begin al te groot, dus ook deze tweede set werd verloren.

Maar, de verandering was ingezet. De derde set begonnen we ontzettend sterk en kwam eindelijk de strijdlust boven en stonden de koppen allemaal dezelfde kant op. Met goede serves en knal aanvallen versloegen we Olhaco met de dikste cijfers van de avond, het werd 11-25.

Helaas was de weegschaal toch nog niet helemaal gekanteld en liepen we het grootste deel van de 4e set weer achter de feiten aan… Dit resulteerde in een kansloos verlies van 25-17. Beetje teleurstellende wedstrijd was het wel, en helaas hebben we dat aan onszelf te danken.

Volgende week weer een thuisdag, dan spelen we tegen Emmen! We kunnen jullie aanmoedigingen goed gebruiken, hopelijk tot zaterdag!