Vizier op volleybal

 

Beide NL-duo’s bij EK Beach U22 naar Round of 24.

 

VoV, 07-06-2024. 18:10 uur. Mila Konink en Desy Poiesz (foto) zijn net als Yvo Lunsing en Luuk de Groot door naar de Round of 24 bij het EK U22 in Turkije. In deze KO-ronde strijden ze voor een plaatsje in de ‘Round of 16’

Op het EK Beach U22 in Turkije had het duo Konink/ Poiesz gisteren met twee zeges zonder setverlies een prima start van het toernooi. Vandaag streden ze om poulewinst tegen het duo Serdiuk/ Ramaniuk uit Oekraïne, dat ook nog zonder verlies was.

In de openingsset bleef het Nederlandse duo met 21-16 aan de verkeerde kant van de score, ook in de tweede doorgang viel de score ten gunste van het Oekraïense duo uit. Het verschil was met 21-19 minimaal, maar betekende wel dat Konink/ Poiesz niet als poulewinnaar doorgingen, maar zich plaatsten voor de ‘Round of 24’, waarin ze morgen uit komen tegen Vilkelyte/ Cyvaite uit Litouwen.

Bij de mannen moesten Lunsing/ de Groot vandaag twee poulewedstrijden afwerken. Gisteren was het eerste duel verloren gegaan. Vs. Erol/ Baris uit Turkije werd zeer overtuigend gewonnen. De tegenstander ging met 2-0 hard onderuit, ze kregen per set maar 10 en 12 punten mee. Tegen Mol/ Aas uit Noorwegen waren de Nederlanders met twee keer 21-18 de verliezende partij. Via de derde plaats in de poule gaan ze door naar de KO-fase, morgen spelen ze tegen Cumakas/ Losys uit Litouwen.

De twee Nederlandse duo’s gaan dus beide naar de Round of 24.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV