Beide Oranje U20 teams winnen tweede duel op EKK

VoV, 07-04-2024. 5:11 uur. De Oranje U20 meidenploeg van bondscoach Eric Meijer heeft ook de tweede wedstrijd op het EK kwalificatietoernooi in Portugal gewonnen. Tegen Hongarije, dat in hun eerste duel een 3-0 nederlaag tegen gastland Portugal leed, bleef Oranje opnieuw aan de goede kant van de score. Al was het met 3-2 via 16-14 in de tiebreak wel op het nippertje. Daarvoor waren de setstanden 25-21, 23-25, 25-15 en 21-25.

De topschutters bij Oranje waren Yfke Jelsma en Sjakkie Donkers. Yfke scoorde 27 keer, Sjakkie liet er 25 noteren. Suus Gerritsen kwam met 14 punten ook nog in de dubbele cijfers. Verder scoorden Roos Wessels en Pip Kok 9 en 8 punten. En lieten Marit Zander en Janne Koops er ook nog 3 en 1 noteren. Totaal kwam Oranje in vijf sets tot 87 eigen punten, tegenstander Hongarije bleef steken op 63. Nederland maakte het verschil aanvallend maar leverde veel van dat voordeel via de foutenlast ook weer in.

In de set finales waren de beide Oranje topscorers met hun scores erg belangrijk. Sjakkie Donkers serveerde Oranje bijvoorbeeld in de tweede set van 19-24 nog naar 23-24 voordat Hongarije het laatste punt scoorde, in de derde set maakte ze het laatste punt voor de dikke 25-15 zege. En ook in de tiebreak zette zij het laatste punt op het scorebord.

Vandaag is Portugal, dat met 6 punten uit 2 wedstrijden op de eerste plaats in poule E staat om 21:30 uur de tegenstander. Nederland is tweede met 5 punten.

De Oranje U20 ploeg van bondscoach Arnold van Ree won in Tallinn met 3-0 van gastland Estland. De eerste set was met 29-27 zwaar bevochten, daarna was er met 25-20 en 25-18 wel een ruime marge in de eindstand.

Aan het net was Oranje met 41 om 31 punten voor aanval en blok de bovenliggende partij, ook was de foutenlast lager. Xander Bomert en Saimen Hage werden met ieder 15 punten de topscorers bij Oranje.

Oranje speelt de laatste wedstrijd vandaag om 18:00 uur tegen Roemeniƫ, dat beide wedstrijden tot nu verloor. Oranje staat derde in de poule.