Bekerfinale Duitsland Potsdam vs. Schwerin

VoV, 12-12-2022. 9:18 uur. Afgelopen zaterdag plaatsten zich in Duitsland SC Potsdam en SC Schwerin voor de finale van de Duitse beker. Dus is er veel Nederlandse inbreng bij deze Duitse eindstrijd, die op 26 februari in Mannheim wordt gespeeld.

Potsdam verzekerde zich van het finaleticket via een zwaarbevochten zege tegen de Ladies in Black uit Aachen. Via de setstanden 25-21, 30-28 en 25-23. Naast het winnen van de supercup en de huidige koppositie in de Bundesliga is er voor de ploeg van het Nederlandse trio Sarah van Aalen, Hester Jasper en Fleur Savelkoel nog meer eer te behalen.

De strijd tegen de Ladies in Black ging tot 20-20 in de eerste set gelijke op, maar in de finale van de set was Potsdam de effectievere ploeg. Aachen ging tot 18-15 in de tweede set ruim aan de leiding, Potsdam bleef echter aanhaken, nam de leiding over en kreeg bij 24-23 kans op de 2-0 in sets. Aachen kon verlies een keer of vier uitstellen voordat Potsdam op 2-0 kwam. In de derde set kwam Aachen vanuit achterstand bij 18-18 naast Potsdam. Fleur Savelkoel sloeg op 24-23 het winnende punt tegen de vloer.

Sarah van Aalen scoorde 3 keer, Hester Jasper stond 2 sets in de basis en maakte 1 punt en Fleur Savelkoel, die in de tweede set inviel en in de derde in de basis startte maakte 9 punten.

Spannend en dramatisch was ook de wedstrijd tussen MTV Stuttgart en SC Schwerin, waarbij de winst met 2-3 naar Schwerin ging. Via de setstanden 18-25, 25-20, 18-25, 27-25 en 15-8. Stuttgart begon als favoriet en maakte dat in de eerste set waar, maar in de tweede set werden de rollen omgedraaid. De 20-14 voorsprong werd met zeer ruim verschil in een zege veranderd.

Stuttgart domineerde in de derde set, waarop de wedstrijd in de vierde set nog een keer weer kantelde. Schwerin vocht voor de tiebreak en slaagde erin om die met minimaal verschil in de verlenging af te dwingen. In de tiebreak was Schwerin met ruim verschil de beste ploeg en pakte het ticket voor de finale.

De Oranje mids Indy Baijens (Schwerin) en Eline Timmerman (Stuttgart) scoorden beiden 8 keer. Britt Bongaerts kwam tot 6 treffers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, SC Potsdam, Andreas Steindl.