Vizier op volleybal

 

Bekersprookje VCN D1 eindigt met zilver

VoV, 18-02-2020. 4:50 uur. Het bekersprookje van Laudame Financials VCN is bij vrijwel iedere volleyballiefhebber in Nederland bekend. Na een fantastische 3-0 kwartfinale tegen Eurosped, de (toenmalige) koploper van de Eredivisie, en een thriller in halve finale tegen Sneek stond Topdivisionist Laudame Financials als ultieme underdog in de bekerfinale tegen topfavoriet Sliedrecht Sport.

In een sfeervolle Maasport in Den Bosch mocht Laudame Financials proberen de kroon op een prachtige bekercampagne te zetten. Ondersteund door het massaal meegereisde publiek begon Laudame Financials VCN goed aan de wedstrijd. Zenuwen leken er weinig te zijn en VCN leek zich te kunnen meten met topfavoriet Sliedrecht Sport. Halverwege de set wist Sliedrecht echter haar niveau op te krikken en met nagenoeg foutloos spel VCN met 25-14 het nakijken te geven.

In de tweede set leek VCN de schroom helemaal van zich af te gooien. Met veel vechtlust werd Sliedrecht op achterstand gezet. Met een uiterste krachtinspanning kwam de regerend landskampioen nét op tijd weer bij waarna een bloedstollende slotfase volgde. Meerdere setpoints waren niet aan VCN besteed en uiteindelijk was het Sliedrecht dat met 33-31 de set in haar voordeel besliste.

Deze klap kwam Laudame Financials VCN niet meer te boven. Sliedrecht had de routine om de wedstrijd op klasse uit te spelen en VCN had niet de energie meer over om nogmaals aan te zetten. De set en daarmee de wedstrijd ging met 25-14 naar Sliedrecht dat daarmee de verdiende winnaar is geworden.

Na het laatste punt was de teleurstelling duidelijk zichtbaar bij Laudame Financials VCN. Maar wat na het wegebben van de eerste emotie vooral zal overheersen is trots. Laudame Financials VCN heeft met haar finaleplaats immers al historie geschreven. Nooit eerder wist een Topdivisionist tot de bekerfinale door te dringen.

Bovendien zullen de ‘avondjes Oostgaarde’ tegen Eurosped en Sneek en het rode spektakel in de Maaspoort nog lang in het geheugen van elke volleybal fan blijven hangen! De focus kan nu in ieder geval weer vol op de competitie waar Laudame Financials VCN in een felle strijd verwikkeld is om het kampioenschap in de Topdivisie! Het seizoen is voor de plaatselijke trots dus nog allesbehalve voorbij…

gh @ VoV, persbericht Laudame Financials VCN, foto Rudy Biekart.