Bekerstunt Suhl, Stuttgart door, LiB niet

VoV, 24-11-2019. 6:25 uur.  VFB Suhl, de ploeg van Hester Jasper en Anniek Siebring, is de hekkensluiter in de Bundesliga. Zij wonnen nog geen wedstrijd, maar beloonden hun trouwe fans gisteren voor het lange wachten met een zege in Der Pokal. De Rote Raben uit Vilsbiburg leden een 3-2 nederlaag tegen Suhl. De 1-2 achterstand (26-24, 15-25, 21-25) kon Suhl via 25-21 naar de tiebreak brengen, waarin ze met 15-11 wonnen. De ploeg van Myrthe Schoot en Iris Scholten is dus uitgeschakeld.

Ook uitgeschakeld is de ploeg van Saskia van Hintum en haar Ladies in Black. Uit bij Dresden werd met 3-0 verloren. De eerste set was met 26-24 nog spannend, daarna had Dresden het betere van het spel en won via 25-20 en 25-15 in straight sets. Een geringe en iets ruimere achterstand bij de meetpunten in de eerste twee sets (1ste, 16-13, 21-19; 2de 16-12, 21-17) kreeg Aachen niet in setwinst omgezet. Daar waren ze in de eerste wel dichtbij geweest, maar het lukte net niet.

In de derde doorgang had Dresden bij 21-12 de volgende ronde wel heel duidelijk in het vizier. Dresden speelde met een erg lage foutenlast (9 punten voor Aachen maakten ze), waarbij er in de derde set zelfs een 0 bij de punten voor de tegenstander stond.

Marrit Jasper werd tot MVP gekozen bij Aachen, ze scoorde 9 punten. Tessa Polder maakte er 6 en Lynn Blenckers liet 2 punten noteren tijdens haar invalbeurt. Bij Dresden kwam Laura de Zwart niet in actie.

MTV Stuttgart had het in de eerste set tegen Erfurt moeilijk, daarna niet meer. Die eerste set ging na 21-18 met 26-24 naar de ploeg van Juliët Lohuis (foto boven), de volgende waren met 25-13 en 25-20 vlot voor de thuisploeg. Juliët Lohuis scoorde 8 keer.

Vandaag wordt nog gespeeld SC Potsdam tegen SC Schwerin, om 17:00 uur vindt dan de loting voor de halve finale plaats.