Bekerstunts in Doetinchem en Capelle

VoV, 19-11-2017. 6:34 uur. Nadat Topdivisionist VV Alterno II donderavond een einde maakte aan het bekeravontuur van Eredivisionist Regio Zwolle Volleybal. waren er gisteren opnieuw twee ploegen uit de Topdivisie die eredivisieteams uit de beker knikkerden en die dus in de achtste finales een roemloze aftocht uit het toernooi hadden.

Verder opvallend was dat de ploegen uit Limburg zijn uitgebekerd, zowel VC Weert, Peelpush als Flynth FAST verloren. De twee Twentse deelnemers zijn door en spelen in de volgende ronde tegen elkaar.

Laudame Financials / VCN vs Flynth FAST.

Eredivisionist Flynth FAST kan zich vanaf nu volledig op de competitie richten. De door blessures geplaagde ploeg van trainer coach Jacek Ziemba werd een makkelijke prooi voor VCN Capelle. De mogelijk aanwezige ambities in het bekertoernooi bij de gasten werd met een 3-1 nederlaag wreed verstoord.

VCN, de nummer acht uit de Topdivisie won de eerste set met 25-23.  Met 25-19 werd een 2-0 voorsprong genomen. Flynth FAST beet vervolgens met 13-25 fel van zich af. Een vijfsetter lag niet lang in het verschiet. Laudame Financials / VCN,  dat in sporthal Oostgaarde dit seizoen nog geen wedstrijd verloor,  stelde orde op zaken en won de vierde set met 25-14 en kegelde Flynth FAST zo hard uit het bekertoernooi.

Seesing Personeel Orion vs Nering Bögel VC Weert.

Orion was ondanks dat ze één divisie lager uitkomen dan hun tegenstander te sterk voor de gasten. Al was het gezien de setstanden redelijk gelijk opgaand. Orion pakte een 1-0 voorsprong middesl 25-19 in de eerste set en bleef op een winnende koers na de 27-25 in de tweede. VC Weert kon verlies lang uitstellen, ze wonnen de derde met 20-25 en deden in de vierde lang mee voor een tiebreak. Echter besliste Orion die vierde set juist op tijd met 25-23.  Trainer coach Fred Hermans van Weert noemde de wedstrijd ‘dramatisch’ van de kant van Weert en de nederlaag ‘een directe op de kin’

Foto ’s van deze wedstrijd door Hans van Dijk staan onder de link

Peelpush vs Springendal Set-Up ’65.

Bij Peelpush vs Springendal Set-Up was er wel bekerspanning. De competitie ontmoeting had Peelpush met 3-2 gewonnen, dus lagen er nu ook kansen. Set-Up is echter met een goede reeks overwinningen bezig en rekende zich ook terdege kansen op de volgende  ronde toe.  Peelpush had de betere start. Met 25-17 en 25-22 namen ze een 2-0 voorsprong, maar bij die stand kreeg de wedstrijd een ander gezicht en werden de gasten de dominante ploeg.

De volgende twee sets heerste Set –  Up en hield de thuisploeg met 16-25 en 18-25 twee keer ruim onder de twintig punten.  De tiebreak bracht wel weer de nodige spanning, met 14-16, na een 14-12 achterstand, had de ploeg van Brahim Abchir aan het eind de effectievere speelsters binnen de lijnen.

Prima Donna Kaas Huizen vs Eurosped.

In Huizen een soortgelijke gang van zaken als in Meijel. PDK nam een 2-0 voorsprong, na de nipte 25-23 volgde en ruimere 25-19. Maar daarmee had de thuisploeg, die voorlaatst in de Topdivisie staat, haar kruit verschoten. Eurosped liet de wedstrijd kantelen en sleepte er via 17-25 en 15-25 een tiebreak uit, PDK had niet genoeg meer over om het nog een keer spannend te maken en ging met opgeheven hoofd na de 7-15 nederlaag in de vijfde set naar de kant.

Pharmafilter US vs Coolen Alterno

Waren er in de achtste finales bij de dames twee clubs (Sneek en Alterno) met twee vertegenwoordigers, in de kwart finales is die eer alleen voorbehouden aan Alterno Apeldoorn. Gezien de clubderby Sneek II vs Sneek I was dat voor Sneek ook sowieso niet mogelijk, maar nadat Alterno II Zwolle had uitgeschakeld lag de uitdaging er voor de club uit Apeldoorn om met twee teams bij de laatste acht te komen. Dat lukte.

Cupfighter Pharmafilter US, vorig jaar knap lastig voor de latere bekerwinnaar Sneek, verzette zich in de tweede set hevig. De bezoekers bleven met 23-25 net aan de goede kant van de score. Daarvoor wonnen ze met 18-25 en de 0-2 in sets werd met 21-25 in wedstrijdwinst veranderd.

VC Sneek II vs VC Sneek I

De clubderby kon toch eigenlijk maar één winnaar opleveren en dat gebeurde na een sportieve strijd ook. Het werd de tweede 0-3 van deze achtste finale via 18-25, 20-25 en een hele dikke 11-25. Sneek II kan zich weer op de Topdivisie competitie richten terwijl Sneek I op drie fronten blijft meedoen. De competitie, de beker en de CEV Cup.

IBM Client Innovation Center Benelux Veracles vs Sliedrecht Sport.  Deze laatste wedstrijd uit de achtste finales wordt vanmiddag om 16:00 uur in Groningen aangefloten.

In de kwartfinales spelen tegen elkaar: VCN vs Alterno I, Eurosped vs Set-Up ’65, Sneek vs Alterno II en Orion vs de winnaar van Veracles / Sliedrecht Sport.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk uit Orion vs Weert.