Belangrijk thuisduel Apollo 8 H1

VoV, 15-02-2019. 12:07 uur. Na een weekje rust staat voor de lange mannen van Apollo 8 Heren 1 aankomende zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Op bezoek komen de talenten van SSS Heren 2, de enige tegenstander dit seizoen die ons zonder punten het veld af stuurde. SSS Heren 2 bezet momenteel de 5de plek in de 2de divisie, wij vinden ons terug op de 2de plek. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. Aan ons de taak om het goede niveau van de wedstrijd tegen Rebelle een vervolg te geven.

Die wedstrijd speelden we twee weken geleden, ook in onze eigen Veste. Rebelle was ook een team dat ons in de uitwedstrijd had verslagen met 3-2. We waren er dan ook op gebrand om thuis een andere uitslag neer te zetten. Dit lukte dankzij een hoog niveau aan onze kant. Vanaf het begin hadden we Rebelle onder druk en dit hielden we drie sets vol. Het was ook mooi om te zien dat coach Rob naar hartenlust kon wisselen zonder dat het niveau daalde.

In de 4de set sloop de gemakzucht in de ploeg en helaas kregen we die er niet meer uit. Ondanks de sterke wedstrijd verloren we toch de laatste set onnodig met 24-26. Een mooi leermoment voor ons om elke set met scherpte te spelen en niet te verslappen. Dit is iets wat we ook aankomende zaterdag nodig zullen hebben tegen SSS. In de uitwedstrijd liet SSS Heren 2 zien dat ze keihard werken en het zo elke tegenstander lastig maken. Daarnaast staan ze blokkerend en verdedigend goed waardoor je als tegenstander elke bal vol overtuiging moet willen scoren.

In de uitwedstrijd trok SSS Heren 2 vierĀ  sets lang aan het langste eind. De setstanden waren close (25-23, 26-24, 25-19, 25-22), maar SSS had elke set een voorsprong opgebouwd die ze niet meer uit handen gaven. Het zal dan ook een uitdaging worden om aankomende zaterdag de punten in de Veste te houden. Hiervoor zullen we zelf eerst ons niveau moeten halen, het niveau wat we de laatste wedstrijden hebben laten zien. Wanneer we dit doen kunnen we een leuke pot volleybal spelen, samen met de steun van het publiek.

Bij deze dan ook weer de oproep om ons aankomende zaterdag weer aan te komen moedigen. Zeker met de hulp van ons thuispubliek moeten we een mooie pot volleybal op de mat kunnen leggen. De wedstrijd zal om 18.00 uur beginnen. Tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1. Foto Jan van den Noort.