Belangrijke 3-2 zege voor Donitas D3

VoV, 27-03-2019. 5:34 uur. Wedstrijdtenue gewassen, haren gevlochten, volleybalschoenen gepoetst, moker dikke speaker opgeladen en spieren ingesmeerd met tijgerbalsem, waren we klaar voor D-day. We moesten tegen Olhaco dames 1, wij stonden slechts met 1 punt verschil boven hen op de 9de plek. Er moest gewonnen worden vandaag, anders zou het erg lastig worden om de pd/wedstrijden te omzeilen.

Onze kapitein Wout vertelde in de kantine nog wat informatie over de tegenstander en sloot zijn verhaal af met “zijn jullie er klaar voor?!” Waar wij op antwoordden “Ajai kapitein”.  “ik hoor jullie niet?” “Aaajaaaaaii kapitein!!”

De eerste set begon aanvallend, passend en blokkerend niet zo lekker, we moesten nog even wakker worden. Misschien was het de spanning voor dé wedstrijd wat ons een beetje van ons a propos gebracht heeft. Einde van de set kwamen we terug, er werd hard geknokt, maar we konden de set net niet binnenslepen en verloren met 23-25.

Na het verlies van de eerste set stonden we allemaal wel echt op scherp, er moest nu wat gaan gebeuren. Vanaf het begin volle scherpte. Olhaco kwam passend niet meer goed in hun spel, aanvallend niet langs de blokkering en verdedigend ging het ook niet meer goed. Op het einde kwam Olhaco toch nog een beetje terug en moesten we weer iets harder gaan werken. Merel ging voor een mooie pancake, maar miste de bal echter volledig, maar niet getreurd want met een goed toneelstuk en volle overtuiging is dat punt toch doorgespeeld. We hebben de scheidsrechter zeker overtuigd en om zijn twijfel helemaal weg te nemen, hebben we Merel flink wat complimentjes toegeschreeuwd! Overtuigend wonnen we de tweede set.

Ondertussen waren de schoudertjes wel opgewarmd. Eline en Maaike beukten er ballen in op de passerloper positie en ook Merel kwam steeds meer op stoom in de derde set. Nikki ging als een gek door het veld en haalde alle ballen van de grond. Er zaten veel lange rally’s bij. Wat de wedstrijd een spannende, maar ook een erg zware pot maakte. De tweede set werd met 25-16 gewonnen en de derde eindigde met 25-23 in he voordeel van ons.

In de vierde set ging het aardig gelijk op. Na een tijdje hadden we een constante voorsprong van 1 of 2 puntjes. Op het einde hebben we helaas de voorsprong verspild en de set zelfs met 21-25 verloren omdat we passend onder druk kwamen te staan.

Iedereen was al kapot na deze vier slopende sets. Nikki was kapot van het vliegen door het achterveld. Maar er moest gewonnen worden de vijfde set. Daarom besloten Eline, Tessa en Merel, Nikki iets wat rust te geven door vier kill – blocks achter elkaar te pakken. Olhaco kwam er niet meer langs en het liedje “du kommst nicht vorbei” galmde constant door hun koppies. Maureen serveerde rustig de hele set door! Om uiteindelijk overtuigend de vijfde set met 15-5 te winnen!

Met bier in de hand en de muziek hard aan, zijn we onze winst in de douche verder gaan vieren! Om vervolgens het feestje de hele avond door te zetten!

Aangezien Maureen zo lekker aan het serveren was in de wedstrijd en aardig wat aces scoorde, was het ook tijd voor een nieuwe move! Net zoals de nieuwe move van Eline Grasmeijer! Wilt u zien wat Maureen haar nieuwe move is geworden als ze een ace scoort? Kom dan zaterdag 6 april ons aanmoedigen in Vorden of zaterdag 13 april in Groningen! Klein tipje van de sluier: de move heeft iets te maken met een sproeier!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3, foto Jan van den Noort.