Vizier op volleybal

 

Belangrijke duels voor Compaen en Spaarnestad in Topdivisie B (m)

VoV, 10-03-2023. 4:46 uur. Met voor op twee na alle teams (Rijswijk en Compaen) nog vijf wedstrijden te gaan heeft Volley Tilburg een riant uitzicht op de titel (6 punten voor) en kijken een aantal teams aan de staart van de ranglijst zorgelijk naar de huidige tussenstand vanwege hun degradatie- of p/d plaats.

Bijvoorbeeld USV Protos, dat nog maar 6 punten heeft en in de resterende wedstrijden 8 punten moet goed maken om niet te degraderen of p/d te spelen. Bijvoorbeeld Compaen dat 12 punten heeft en er met een wedstrijd meer twee achter staat op Spaarnestad. Dat is in te halen. Maar dat zal met twee thuis en drie uitwedstrijden ten opzichte van vier thuis en twee uitwedstrijden van Spaarnestad nog best lastig worden.

Hekkensluiter Protos speelt uit tegen VIVES. Mogen we dat een derby noemen? Indien ja dan zouden we willen zeggen dat ongeacht het verschil op de ranglijst (VIVES is 2de, Protos laatste) je bij een derby maar moeilijk de uitslag kunt voorspellen. Indien nee, dan lijkt ons dat VIVES de beste papieren heeft om deze wedstrijd tot een goed en positief einde te brengen.

Compaen speelt uit tegen Inter Rijswijk. Tot nu wist Compaen één uitwedstrijd te winnen, tegen Protos, terwijl Inter Rijswijk thuis drie keer als winnaar naar de kleedkamer ging (o.a. vs. VIVES en Zaanstad) en twee keer via een vijfsetter net tekortkwam. Thuis pakte Compaen een 3-1 zege op Inter Rijswijk. Een logische verklaring voor wie er als favoriet begint en afsluit lijkt moeilijk te geven, wellicht dat het thuisvoordeel en de revanchegevoelens dan zwaar gaan wegen.

Koploper Volley Tilburg speelt uit de Brabantse derby tegen Donki Sjot, waarvan ze zelf zeggen dat het een gevaarlijke tegenstander is, mede omdat ze onlangs nog een punt afpakten van Sliedrecht Sport Heren2, de nummer twee op de ranglijst. Volley Tilburg is nog ongeslagen dit seizoen en mist op de totaal mogelijk te behalen punten (51) er maar twee (17-49) vanwege twee keer een gespeelde vijfsetter. We houden het op Volley Tilburg, aan Donki Sjot de taak om te bewijzen dat we op het verkeerde paard hebben gewed.

Sliedrecht Sport Heren2 kan alleen maar hopen dat Volley Tilburg in de komende wedstrijden een paar misstappen maakt en zij zelf steeds de volle buit pakken. Vijftien punten zitten er nog voor hen in de punten pot, ze kunnen op totaal 58 komen. Tegenstanders van Volley Tilburg moeten dus een aantal keren stunten, om Sliedrecht nog een kans op de titel te geven.

Een andere voorwaarde is dat ze zelf alle wedstrijden, te beginnen met VCV Veenendaal in drie of vier sets gewonnen worden. Maar VCV, dat zelf maar een zestal punten boven de gevarenzone staat, zal zich niet zomaar gewonnen geven. Tegen VIVES bewezen ze onlangs dat ze zeker voor een verrassing kunnen zorgen.

VV Utrecht vs. Zaanstad is een duel der middenmoters. De bovenste middenmoot tegen de onderste. Onderling verschil in punten bedraagt 11 in het voordeel van de ploeg uit de Domstad, die slechts drie punten achter de laagste podiumplaats staan. Zaanstad heeft met nog 5 duels te gaan 10 punten voor op de degradatieplaats. Het labeltje ‘Handhaving’ hebben ze nog niet achter de naam staan, maar dat zal niet lang meer duren, verwachten we.

Spaarnestad is op dit moment de in te halen ploeg, zij staan met 16-14 twee punten voor op de degradatieplaats., maar speelden wel een wedstrijd minder dan hun onderbuur Compaen. Ze krijgen Peelpush op bezoek, de ploeg die stevig in de middenmoot staat (5de, 17-26), ook nog niet het labeltje ‘handhaving’ achter de naam heeft, maar dat  zal ook niet lang meer duren voor dat wel het geval is. Voor Spaarnestad ligt dat nu nog even anders.

We houden u op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.