Belangrijke punten voor Sudosa-Desto D1

VoV, 30-01-2020. 18:29 uur. Afgelopen zaterdag mochten we na een vrij weekend aantreden voor de tweede thuiswedstrijd van het jaar. Onze tegenstander: Orion D1. We hadden de afgelopen tijd veel goede wedstrijden gespeeld, maar helaas telkens geen punten gehaald. Inmiddels stonden we na de winst van PDK op de 11e plek, waardoor we extra gebrand waren om de punten in eigen huis te halen.

Na een mooie videoanalyse van Hielke klonk om 19:45 uur het eerste fluitsignaal. We begonnen met Cindy, Manon, Beau, Rianne, Liz, Lisa en Danique. We begonnen niet heel erg scherp aan de wedstrijd. Bij vlagen speelden we goed, maar dan opeens kregen we weer een hele serie punten tegen. We kwamen zelfs op 16-21 achterstand. Ineens ging de knop om en begonnen we onszelf terug te knokken in de set. Orion maakte veel eigen fouten waardoor we terug konden komen en de set zelfs wonnen met 26-24.

De tweede set leek wel een kopie van de eerste. Ook hierin speelde we wisselvallig en kwamen we op 19-13 achterstand. Anike kwam in het veld voor Liz en langzaam kwamen we weer bij Orion in de buurt. Op 20-22 kwam Suzanne er op serve in voor Rianne. Alsof het niks was legde Suzanne vijf heerlijke services over het net, waar Orion het moeilijk mee had. Met een aantal mooie kill – blocks en aanvallen sleepten we de tweede set gelukkig binnen met 25-22! Eindelijk weer een punt! Hier waren we heel blij mee maar we wilden natuurlijk het liefst alle punten in Assen houden.

De derde set waren we het helaas helemaal kwijt. Orion speelde deze set beter en wij begonnen meer fouten te maken. Het lukte ons deze keer niet om het om te draaien. Deze set ging naar Orion met 17-25.

De vierde set was erop of eronder. Gelukkig begonnen we deze set een stuk beter. Een paar hele mooi kill- blocks en keihard geslagen ballen van Lisa zorgden ervoor dat het vertrouwen in de overwinning sterker werd. Deze set trokken we met 25-17 naar ons toe! Dat betekende dat alle punten voor ons waren! Hiermee zijn we twee plekjes op de ranglijst gestegen waardoor we uit de gevarenzone zijn!!
Aanstaande zaterdag spelen we tegen de directe concurrent Pharmafilter US D1 om 20:00 uur in Amsterdam. Dit wordt een belangrijke pot dus we gaan deze week weer keihard aan de bak om ervoor te zorgen dat we de punten mee naar Assen kunnen nemen.

gh @ VoV, verslag van Suzanne Benninga, Koffievoordeel.nl Sudosa-Desto Dames 1. Foto StudioRL.nl