Belangrijke zege Kalinko D1 in Leiderdorp

VoV, 18-02-2019. 6:31 uur. Zaterdag 16 februari stond Leython D1 – Kalinko D1 te Leiderdorp op het programma. Na een wat moeilijkere periode had Kalinko in de laatste wedstrijden bij vlagen al beter spel laten zien. In december had Leython in de Houtrusthal nog aan het langste eind getrokken door met 2-3 van Kalinko te winnen.

De basisopstelling van Kalinko dit keer: Lisan Cosman, Susanne van Heyningen, Iris Verheul, Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Amy Christoffels en libero Sanne van Rijn. Kalinko pakte met hoge service druk al snel een comfortabele voorsprong van 7-16. De wankele pass van Leython ging wat beter functioneren waarna ze terugkwamen tot 20-20. Kirsten Moll kwam nog een paar keer als wissel voor de service en Kalinko won de eerste set 22-25.

In de tweede set bleef veel hetzelfde, de opstelling van Kalinko draaide immers goed. Leython bleef fouten maken onder druk van de Kalinko service. De ruime voorsprong die Kalinko in het begin van de set wist op te bouwen, werd niet meer uit handen gegeven. Kalinko won met 18-25.

De derde set begon met teveel fouten van Kalinko en voor het eerst deze wedstrijd een achterstand van 11-5. Angie Tolentino en Kirsten Moll kwamen in de wedstrijd voor Susanne en Amy en even later ook libero Larissa Masselink. Punt voor punt wist Kalinko zich terug te vechten in de wedstrijd en ook de derde set werd gewonnen met 24-26.

De vierde set, met de winst al binnen, ging lange tijd gelijk op. Invalster Aniek de Jong uit MA1 mocht haar debuut nog maken met haar service en enkele rally’s in het achterveld. Helaas wist Kalinko het hoge niveau van de eerste drie sets niet tot het laatst te behouden en ging de laatste set met 25-21 naar Leython.

De komende weken staan de trainingen in het teken van de laatste fase van de competitie ,waarin Kalinko hopelijk haar niveau verder kan uitbouwen. Alle concurrenten in de onderste helft van de competitie komen nog langs de komende maanden. Op 9 maart wacht VV Utrecht D2 in Houtrust. Hopelijk tot dan.

gh @ VoV, verslag van Lana Lijkendijk, Kalinko dames 1.