Belangrijke zege van Madjoe H1 op SVI

VoV, 03-02-2020. 11:13 uur. Na een weekje rust mochten wij eindelijk weer een wedstrijd spelen. Ditmaal kwamen de mannen van SVI uit Zwolle op bezoek. In een volle Drecht kwam een vermakelijke wedstrijd tot een spannend einde.

De bezoekers uit Zwolle kwamen met veel energie en overtuiging uit de startblokken. Op dat vlak wonnen zij het misschien van ons, alleen ze hadden geen rekening gehouden met Ferdy zijn sprongservice waardoor we binnen no-time een voorsprong van 7 punten hadden opgebouwd. We startten deze set met Donny op de diagonaal wegens blessureleed van aanvoerder Erik en Rik. Gelukkig scoorde Donny ‘gewoon’ zijn puntjes om het gemis van de diagonalen op te kunnen vangen. Op het eind van de set gaven we ze nog iets te veel ruimte om hun eigen spel te spelen maar we wonnen deze set alsnog met ruim verschil.

In de tweede set bleef SVI dezelfde energie in de wedstrijd gooien en wij beseften ons dat we zelf ook scherp moesten blijven. De bezoekers trokken namelijk elke mogelijkheid aan om een puntje van de koploper af te snoepen. Barry scoorde ondertussen vijf aces door de bal via de netrand te serveren. Dit bleek een erg goede zet want een betere manier om de tegenstander moed in de schoenen te laten zinken is er natuurlijk niet. Ze kwamen deze set al iets dichterbij, maar het mocht nog niet baten.

In de derde set kwam SVI in het begin van de set op een voorsprong van 4 punten. We waren al een aantal maanden niet op zo een achterstand gekomen en dus moesten we even goed schakelen. Door de servicedruk een heel stuk omhoog te gooien, onder andere door weer wat mooie aces via de netrand, wisten we de spanning in deze set weer weg te vagen door over de tegenstander heen te walsen. Onder leiding van aanjager Erik, die Donny verving op de diagonaal, wisten we deze set uiteindelijk zeer ruim te winnen.

En dan die laatste set. Die set waarin je weet dat de tegenstander alles gaat geven om toch nog één setje te winnen, om vervolgens met gevoel van winst de kleedkamers op te zoeken. Het bleek een zeer moeizame set waarin we een beetje achter de feiten aanliepen. Het toch wel moeizame spel van de eerste drie sets kwam nu tot uiting in de score en zo bleef SVI heel lang gelijk met ons op gaan. We stonden passend onder druk en ook aanvallend ging het niet meer vanzelf. Ondanks een rode kaart aan de zijde van de bezoekers trokken zij alsnog met minimaal verschil aan het langste eind.

Zo behalen we vier punten uit een lastige thuiswedstrijd tegen een zeer gemotiveerde tegenstander. Na bijna 3 maanden zonder set verlies was hier weer dat eerste puntje tegen. Maar ach, het moest er toch een keer van komen. We maken ons alweer op voor de uitwedstrijd tegen het tweede team van Sudosa Desto. We spelen aanstaande zaterdag om 14:30 uur in Assen. Be there! 🙂

Madjoe 3-1 Innofique/SVI. Setstanden 25-19, 25-22, 25-14 en 23-25

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen, Madjoe Heren 1. Foto Jan van den Noort.