Belangrijke zeges Dynamo en Rosstars

VoV, 07-04-2019. 8:33 uur. In de Eerste Divisie A bij de dames werd gisteren de strijd om niet op de p/d plaats te eindigen voortgezet. De teams in kwestie waren Dynamo Tubbergen, Rosstars en VC Bolsward. De Twentse ploegen deden goede zaken met een 3-1 zege in de derby’s tegen WVC en Set-Up II, de ploeg uit Friesland leed een 1-3 nederlaag in de Friese derby en is voorlopig het kind van de rekening.

SV Dynamo en Set-Up II maakten er een spannend duel van, waarbij de thuisploeg in drie sets net dat beetje meer over had dan de gasten. Set-Up pakte de eerste set, ondanks een hoge foutenlast, met 21-25, nadat ze bij 17-16 nog op achterstand stonden.  In de tweede zag Dynamo de 24-20 veranderen in 24-23, een millimeters buiten de lijn vallende Set-Up push naar het achterveld van de thuisploeg bracht de zege.

In de derde set leek Dynamo bij 24-19 op rozen te zitten, die prikten toch nog even bij de 24-23 stand, maar toen vervolgens een ace door de scheids als foutserve werd beoordeeld was de winst binnen. Ook in de vierde set had Dynamo bij het ingaan van de big points ruim voordeel (22-18), maar opnieuw knokte Set-Up zich terug in de wedstrijd. De tiebreak was bij 22-22 nog haalbaar, maar nadat Marije Veldhuis de 23-22 had gescoord deed Set-Up zich zelf de das om met twee persoonlijke fouten.

Rosstars haalde thuis tegen WVC in de eerste set heel hard uit met een 25-9 zege, het vervolg was met 25-21 en 27-25 iets minder, maar de winst was er wel mee binnen. WVC redde de eer met 22-25 in de vierde set.

VC Bolsward ging op eigen veld onderuit tegen Autoschade Kuiper D.B.S. Met 1-3. De 17-25 en 25-18 zorgden voor een 1-1 stand, vervolgens kenden de gasten geen pardon en sloegen zich met een hele dikke 9-25 naar een 1-2 voorsprong, die ze daarna met 18-25 in winst veranderden.

De stand op en om de p/d plaats ziet er als volgt uit:

• 08. Rosstars 21-42, sets 36/53. Laatste wedstrijd uit tegen Tjoba
    • 09. Dynamo Tubbergen 21-40, sets 35/53. Laatste wedstrijd uit tegen WSV
    • 10. p/d plaats :VC Bolsward 20-37. Sets 33/52. Nog thuis tegen Krekkers en uit tegen Set-Up II.
    • 11. VC Zwolle, reeds gedegradeerd
    • 12. Tjoba, reeds gedegradeerd.

De overige wedstrijden in deze divisie eindigden in een 0-4 of 4-0 eindstand. Krekkers won met 0-4 bij VC Zwolle II, VC Sneek II stuurde Tjoba met 4-0 terug naar Drenthe en Sudosa – Desto behield tegen VCV Varsseveld met een 4-0 zege ook alle punten in eigen huis.

Sudosa – Desto was reeds kampioen. VC Sneek II (2de) en D.B.S. (3de ) spelen geen opvullingswedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort, Lieke Mensink, Dynamo.