Vizier op volleybal

 

Bennie Tuinstra naar Duitse Bundesliga

VoV, 08-04-2021. 10:45 uur. Passer loper Bennie Tuinstra verruilt Amysoft Lycurgus volgend seizoen voor Helios Grizzlys Giesen. Het is de eerste nieuwe verplichting van de Bundesliga club voor het nieuwe seizoen en wordt voor de talentvolle Tuinstra zijn tweede buitenlandse volleybalavontuur. Eerder kwam hij in Frankrijk uit voor Tourcoing Lille. Tuinstra moet de buitenaanval en passing van zijn nieuwe werkgever meer body geven. Hij wordt in Giesen teamgenoot van Stijn van Tilburg, die afgelopen seizoen topscorer bij de Duitse ploeg werd.

Hoofdcoach Stein over Tuinstra: “Hij is een technisch zeer vaardige speler, met een stabiele pass en een sterke serve. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al de nodige ervaring, opgedaan in Frankrijk en bij de Nederlandse topclub Lycurgus. Ik verheug me op de samenwerking. Tuinstra zal net als van Tilburg in de komende maanden actief zijn bij de Nederlandse longlist selectie.”

Tuinstra zelf kijkt positief naar de toekomst in Giesen. “Ik heb me ten doel gesteld om volgend seizoen tot een succesvolle jaargang te maken en belangrijk te zijn bij het halen van de Duitse play-offs. Ik ben erg ambitieus en verheug me nu al op het Bundesliga seizoen.  Ik zie uit naar deze sportieve kans en uitdaging en ik heb veel positiefs over de club vernomen. Giesen is voor mij een prima club om me als speler verder te ontwikkelen.”

Helios Grizzlys Giesen heeft voor het volgend seizoen al negen spelers en 3 trainers vastgelegd. In de komende weken hoopt de ploeg nog meer spelersnieuws bekend te kunnen maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website Helios Grizzlys Giesen. Foto CEV.