Vizier op volleybal

 

Beperkt programma in Eredivisie Heren.

VoV, 08-10-2021. 6:17 uur. Drie teams uit de Eredivisie Heren komen aanstaand weekend niet in actie. Na een respectievelijk twee wedstrijden hebben SSS Barneveld, Taurus Houten en Lycurgus Groningen een weekje vrijaf. Voor Sliedrecht Sport begint het seizoen, zij waren vorige week nog vrij.

  • 09-10-2021, 20:00 uur. VoCASA vs. Talent Team

De ploeg uit Nijmegen maakte vorige week uit bij Taurus na twee nipt verloren sets een sterke come-back. Met ruim verschil werd de stand gelijkgetrokken, maar in de beslissende set was er opnieuw nipt verlies. Het leverde wel het eerste puntje van het seizoen op, waaraan ze maar al te graag zaterdag nog drie willen toevoegen uit hun wedstrijd tegen het Talent Team. De talenten van Papendal verloren in Ede redelijk kansloos van Orion.

  • 09-10-2021, 20:00 uur. Dynamo Apeldoorn vs. Sliedrecht Sport.

Met de gewonnen strijd om de Supercup, de winst uit bij VCN voor de competitie en de midweeks verloren Champions League wedstrijd heeft landskampioen Dynamo er al een redelijk gevarieerd begin van het seizoen opzitten. Drie punten haalden ze in Capelle op via drie ruime setwinsten.

Van Sliedrecht Sport, dat dus hun eerste wedstrijd speelt, zullen ze meer tegenstand verwachten. De ploeg verwelkomde een aantal nieuwe spelers, waaronder de internationaal zeer ervaren Floris van Rekom. Voor de bezoekers is het meteen een mooie indicatie waar ze staan. Aftrappen tegen de landskampioen heeft altijd iets extra’s.

  • 09-10-2021, 20:30 uur. Orion vs. ZVH.

De ploeg uit Doetinchem begon het seizoen met een duidelijke 3-0 zege op het Talent Team. Voor trainer/ coach Dick Sparidans was dat geen echte verrassing, hij wist tot wat de ploeg in staat was. Of er na de wedstrijd tegen ZVH, dat vorige week thuis met 0-3 van Lycurgus verloor, ook weer een tevreden coach langs de zijlijn zal staan moeten we nog maar even afwachten. Team en fans verheugen zich in ieder geval op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.

  • 10-10-2021. TV Limburg vs. VCN.

In Linne zien de fans verlangend uit naar de eerste thuiswedstrijd van VC Limac in de Eredivisie. Met een mix van routine (Rob Bontje, Nico Freriks, trainer/ coach Guido Görtzen) en jeugdig talent wil de ploeg het thuispubliek zondag op een mooie wedstrijd trakteren. Dat er na hun debuut in Barneveld vorige week, waar ooit de volleybal carrière van Bontje en Freriks begon, ook voor het thuispubliek een gezonde spanning zal heersen is wel logisch.  Als club de allereerste thuiswedstrijd in de Eredivisie spelen is een historisch moment. En dat zal zeker even voelbaar zijn.

De gasten uit Capelle aan de IJssel zullen er alles aan doen om na de 0-3 nederlaag van vorige week tegen Dynamo, het feestje van de thuisploeg niet al te veel glans te geven. Zij komen voor de punten, voor hun eigen feestje en willen met de punten in de tas huiswaarts gaan.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.