Vizier op volleybal

 

Beperkt rondje Europa

VoV, 12-03-2024. 14:04 uur. We gaven eerder vandaag al de info over de stand van zaken voor wat betreft de Nederlandse speelsters en spelers in Duitsland, Italië, België, Frankrijk, Turkije en Zwitserland en dan blijft er dus niet zo heel veel meer over om over te berichten. Dat doen we onderstaand.

In Finland verloor Liiga Ploki met 3-0 van Pölkky Kuusamo. Liiga Ploki zal het waarschijnlijk de rest van het seizoen zonder Anna Mebus in de play-offs moeten doen, zij verrekte de kruisband van haar linkerknie en ook al verloopt het herstel voorspoedig, verwacht wordt dat zij niet tijdig weer fit en speelklaar zal zijn om nog in de play-offs, die morgen beginnen, in actie te komen.

In Polen zijn de mannen nog volop bezig met het reguliere seizoen dat daar 30 wedstrijden duurt. Ze hebben er 25 wedstrijden opzitten. ZAKSA, dat zonder Twan Wiltenburg speelde, verloor met 3-0 (16, 21, 21) van Lublin. ZAKSA staat 7de, heeft evenveel punten als nummer acht en staat één puntje voor op nummer negen. De eerste acht teams gaan na het reguliere seizoen door naar de play-offs.

In Roemenië verloor Brasov van Ewoud Gommans met 1-3 van Dinamo Bucuresti. Bijna hadden ze er een tiebreak uitgesleept, maar met 25-27 in de vierde set ging dat net mis. Gommans scoorde 14 keer. Brasov staat met 21-50 tweede, Arcada Galati is met 20-50 eerste. Er zijn 22 wedstrijden te spelen in het reguliere seizoen.

Gijs Jorna is na twee overtuigende zeges zonder setverlies in het afgelopen weekend tegen Barkom met Epicentr door naar de halve finale om de landstitel. Jorna scoorde in die twee wedstrijden 16 keer. In de strijd om een finale ticket is Zhytychi de tegenstander.

In Griekenland zijn de play-offs bij de mannen tussen de top 4 van het reguliere seizoen ook begonnen. PAOK van Maarten van Garderen nam het in de eerste ronde van de ‘best of three’ op tegen Panathinaikos. Uit werd met 3-1 verloren, na de 23-25 in de eerste set gingen de volgende drie sets met 25-19, 31-29 en 25-23 naar Panathinaikos. Van Garderen scoorde 12 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.