Bij onze en bij hun Zuiderburen.

VoV, 04-12-2023. 15:00 uur. De heenwedstrijden in de halve finales van de Beker van België leverden Asterix Avo en Tchalou een overwinning op.

Asterix Avo won met 3-2 van Roeselare. Na de 2-1 voorsprong in sets glipte de winst hen in de vierde na 18-25 door de vingers. In de tiebreak pakten ze met 16-14 alsnog de zege. De 2-1 in sets was via 16-25, 25-18 en 25-23 tot stand gekomen. Laura Overwater scoorde 9 keer, Iris Vos liet tien punten meer           op het scorebord zetten. Roeselare had de betere eigen score, maar ook de hogere foutenlast.

De andere halve finale leverde een 3-1 zege voor Tchalou tegen Charleroi op. Met 25-23 en 25-22 konden ze na de 1-1 stand doordrukken.

In de competitie bij de mannen waren er zeges voor Achel, Waremme, Aalst en Guibertin.

Achel won met 3-1 van Menen, na de 20-25 pakten ze drie ruime setwinsten (16, 16, 21). Dion Verwey scoorde 11 keer voor Achel. Gent verloor thuis met 1-3 van Waremme. De 25-14 zege in de derde set gaf hoop op een positief vervolg, dat kwam er echter niet van (18-25 in vierde set). Bij de thuisploeg scoorde Ricardo Hofman 14 keer, spelverdeler Markus Held maakte er 4, Chris Ogink speelde niet.

Maaseik verloor thuis met 0-3 (20, 20, 17) van Aalst. Joris Berkhout scoorde 1 keer voor Maaseik. Robin Overbeeke had invalbeurten zonder scores bij Aalst. Verder lukte het Leuven niet om weer aan te klampen in de stand met een zege. Thuis werd met 2-3 van Guibertin verloren.

• 08> en 09> Menen en Gent 7-6.

In Frankrijk was er een 0-3 zege in Parijs voor Marrit Jasper in de topper tussen Levallois en Nantes. Via de setstanden 24-26, 16-25 en 21-25. Via deze winst klom Nantes naar de 2de plaats in de ranglijst. Marrit Jasper was foutloos op de servepass en ze scoorde 11 keer.

Venelles van Laura Jansen verloor uit bij Le Cannet met 3-2. Een 0-2 voorsprong (22, 17) ging via 25-16 en 25-23 verloren, waarna de vijfde set met 15-9 naar de thuisploeg ging.  Laura Jansen stond drie sets in de basis, ze scoorde 8 keer. Venelles staat 11de.

Bij de mannen had Tours thuisvoordeel tegen Narbonne en daarvan maakten ze met een 3-0 zege (15, 22, 16) ook volop gebruik. Michaël Parkinson liet 8 punten noteren, zijn ploeg bezet nu de 9de plaats.