Bijna stunt van de Bevers

VoV, 19-11-2017. 18:02 uur. We hadden deze week niet goed getraind, in verband met ziektes en blessures waren we donderdag maar met acht speelsters. Voor de wedstrijd hebben we duidelijke afspraken gemaakt hoe we de wedstrijd in moesten gaan, dit is ook goed gelukt.

Net als vorige week tegen de Krekkers waren we weer zeer gebrand om wat punten te verzamelen tegen de nieuwe koploper. Helaas zijn Moniek en Anniek nog niet fit. Karin uit dames 2 en Eva uit meisjes B1 kwamen ons gelukkig weer versterken.

Dat Dynamo nu bovenaan staat is knap, het is een jong team met veel potentie. De 1e set kwamen we moeilijk uit de startblokken, maar toen het wat ging lopen werd het al snel duidelijk dat hier kansen lagen om in deze wedstrijd punten te pakken. Vooral door de hoge service druk van de dames uit Lemelerveld, kwamen de dames uit Tubbergen niet in hun spel. Doordat er zeer goed werd gepasst konden alle aanvalsters goed worden bediend. Dit resulteerde dan ook op een winst voor de Bevers in een 25-22 winst.

De 2de set begonnen we ook weer sterk, harde aanvallen en prima verdediging. Dat Dynamo het moeilijk had was duidelijk te zien, veel ballen van de spelverdeelster moesten onderarms worden gespeeld. Toch wisten ze deze set te winnen met 23-25.

De 3de set moest het gaan gebeuren. We begonnen goed en speelde ook weer een prima set. Je merkte alleen dat er steeds meer onnodige foutjes in slopen. De pass kwam met regelmaat niet meer goed bij de spelverdeelster waardoor ze moeite kreeg om de juiste aanvalsters goed te bedienen. De derde set werd net verloren met 24-26.

De 4de set was een set om snel te vergeten, we haalde ons niveau lang niet meer. We hebben nog geprobeerd om wat speelsters te wisselen, maar dat mocht niet meer helpen. We verloren deze set met 15-25

Je ziet dat we nog net iets te kort komen om zulke wedstrijden winnend af te sluiten. We gaan steeds beter spelen en helpen elkaar om de juiste oplossingen te vinden. Aankomende week (hopelijk) weer trainen met het hele team zodat we zaterdag tegen WSV dames 1 in Wansveld weer vol aan de bak kunnen.

Nog wel een heel groot compliment die we als team mochten ontvangen kwam van mijn ouders, ze hadden de dames van de Bevers nog niet eerder zien volleyballen maar vonden dat ze het allemaal heel goed hebben gedaan. Zulke complimenten zijn altijd leuk om te horen.  Blijf positief, ook al gaat het een keer wat minder.

gh @ VoV, verslag Erik Paarhuis De Bevers. Foto Jan van den Noort.