Vizier op volleybal

 

Bittere pil voor Krekkers, feest bij WSV

VoV, 22-04-2018. 11:00 uur.  De mini’s van de week gaven het goede voorbeeld, zowel Meintje als Puck scoorden hun punt, in een geweldige ambiance in de Haambrink in Maria Parochie, waar de tjokvolle tribunes en de fans langs het speelveld, waaronder vele kleurig uitgedoste Krekkers jeugdleden, voor een fantastische sfeer zorgden.  En natuurlijk ontbraken de u wel bekende deuntjes van “Moeten we de trekkers voor laten gaan” en “Ella, elle est La” niet.  Ella (Hazekamp) zat nog steeds geblesseerd op de bank, en het juiste antwoord op de eerste vraag is “Ja, ja”.

Trainer coach Gertjan ter Harmsel zei dat zijn team een goede trainingsweek achter de rug had en er klaar voor was. De spanning was vooraf al te snijden. Het “come on Krekkers, come on Krekkers” werd beantwoord met “Wé-èS-Vé, Wé-èS-Vé” tromgeroffel, sirenes. Stemming, kampioenskoorts en klappen maar, klepperen maar. Niemand liet zich onbetuigd en iedereen was blij toen rond half vijf voor de eerste opslag werd gefloten. Het was hoog tijd om te beginnen!

Jasmijn Leusveld bracht de wedstrijd op gang, Lauri Luijken scoorde het eerste punt. Krekkers kwam op 2-1 na een foutserve en een technische fout, WSV nam over (2-3) en bouwde uit naar 5-9 door scores van Paige de Maar, Eeke Noomen en een ace van een van de uitblinkers aan WSV kant, diagonaal Benthe Wismans. Tot die 5-9 stand had Krekkers alle punten nog kado gekregen, had zelf nog niet gescoord. Thirza Wesselink zette het eerste eigen  punt op het scorebord voor 6-9 en maakte even later met een ace ook de 8-10. Krekkers was bijna weer bij.

En dat bleef ook bij bijna in de volgende side outs tot aan 12-14, Benthe Wismans raakte de ballen prima, op 12-14 mislukte de side out van Krekkers, Cynthia Luijken bracht het verschil op vier punten en joeg even daarna met haar keiharde uithaal de bal voor 14-18 tegen de vloer.  Het verschil was gemaakt en werd even later naar zes punten getild toen Benthe Wismans  uit de rebound 16-22 maakte. Op 17-24 was WSV één punt van de titel af, maar het duurde nog tot 21-24 voordat dat punt gemaakt werd. Iris Schuurman scoorde uit een te ver doorgeschoten pass het kampioenspunt. Dolle vreugde! Sippe gezichten.

De scores in deze set: Aanval 8/15, blok 3/0, aces 1 / 2 en foutenlast 8/9.

WSV had meteen in de eerste set aan alle onzekerheid een einde gemaakt, Krekkers moest nog aan de bak om de tweede plek te behouden voor het spelen van de opvullingswedstrijden. Maar ook in de tweede set waren de gasten gewoon de betere ploeg. Krekkers zat met de kater van de eerste, WSV zat vol adrenaline en stoomde op de golven van succes keihard door. In een ommezien stond er 1-6 op het scorebord. Benthe Wismans (2 aanvallende scores), Paige de Maar (twee aces) en opnieuw Benthe Wismans (twee aces) zorgen voor een 3-9 tussenstand.

Krekkers moest inhalen en met een aantal geweldige dreunen van Eveline Goossen vanaf de buitenkant kwam de ploeg terug in de set. Tot aan 10-11 reikte de inhaalrace, toen stokte het. Vier eigen WSV scores maakten 10-15, dat verschil bleef staan tot 14-19, waarna de gasten met Lauri Luijken aan serve en Iris Schuurman als afmaker aan het net en een gulle gastheer uitliepen naar 14-24. De 16-25 betekende 0-2.

De scores in deze set: Aanval 9/11, blok 2/1, aces 0/5 en foutenlast 8/5.

Opnieuw had WSV in de derde set de betere start. Vlot liepen ze uit naar een 3-10 stand, maar vervolgens lukt het niet meer om daar een goed vervolg aan te geven. Krekkers kwam beter in de wedstrijd, de passing lag beter, libero Sam Kroezen leverde de ballen op maat af bij Karin Scholten, Krekkers kreeg een drietal punten via aanvallende WSV fouten kado toen en Eline Goossen de 10-13 achterstand naar een 14-13 voorsprong serveerde, was de omslag definitief. WSV spartelde nog tegen (14-15) maar kreeg vervolgens geen vat op de opslagen van Karen Tenhage (18-15). Bij 20-19 was er nog alles mogelijk, maar vanaf die stand ging Eline Goossen zich nogmaals nadrukkelijk met de score bemoeien. Met Thirza Wesselink aan serve werd de set met 25-19 uitgemaakt.

De scores in deze set: Aanval 14/9, blok 2/0, aces 1 / 3 en foutenlast 7/8.

Trainer coach Eric Maan van WSV begon in de vierde set met Ilse Wunderink op spelverdeling en verder met Daphne Suijkerbuijk in de basis. Later werd duidelijk waarom. In deze set draaide Krekkers de rollen om, nu pakten zij vlot een 3-0 voorsprong, namen naar 8-3 afstand en deelden met Thirza Wesselink aan serve  en Eline Goossen veelvuldig scorend aan het net een stevige tik uit. Bij 15-5 stond de kampioen wel heel ver achter. Op 15-6 kreeg Ilse Wunderink haar afscheidswissel en het daarbij behorende bloemetje, op 21-08 was het de beurt aan Daphne Suijkerbuijk en bij 22-9 was er nogmaals dezelfde procedure toen Iris Schuurman werd bedankt voor bewezen diensten. Krekkers stoomde door naar 25-10 en bracht de stand op 2-2.

De scores in deze set: Aanval 13/6, blok 1/0, aces 3/0 en foutenlast 4/8.

Om voor de opvullingswedstrijden niet afhankelijk te zijn van de uitslag bij Sudosa – Desto tegen Tjoba moest Krekkers de vijfde set winnen. Dan bleven ze de concurrent één puntje voor. Maar het ging in die vijfde set al vlot de verkeerde kant op. Via 1-3 naar 2-5 en 5-8 bij de veldwissel. WSV mobiliseerde nog eenmaal alle krachten en voelde zich verplicht als een waardig kampioen het seizoen af te sluiten.

Een potje fout serveren leverde een 6-10 stand op, Cynthia Luijken ging opslaan en gaf niet meer af. Twee aces, een aantal Krekkers fouten en een score van Benthe Wismans verder stond het 6-15 en was de strijd helemaal gestreden. Bijzonder vervelend eindigde de wedstrijd voor Jasmijn Leusveld, die in de dying seconds van het duel nog een (ernstige enkel) blessure opliep en alle felicitaties zittend in ontvangst moest nemen.

De scores in deze set: Aanval 1/5, blok 2/1, aces 0/3 en foutenlast 6/3.

De 2-3 bllek voor Krekkers niet voldoend voor de tweede plaats. Sudosa won met 4-0 en ging hen voorbij. Als we de totalen in totalen zo bekijken lijkt het net of de teams aan elkaar gewaagd waren. Op blok en serve aces werd het een gelijk spel (15/15), de foutenlast was even hoog (33/33) en de aanvallende scores scheelden zich maar één puntje (45/46). Het verhaal valt echter uit elkaar in de eerste twee sets, de twee erna en de tiebreak. WSV was dominant in set één en twee, Krekkers herstelde zich in drie en vier, maar ging in de vijfde definitief ten onder.

gh @ Vizier op Volleybal.