Vizier op volleybal

 

Boermans / Boehlé winnen in Groningen

VoV, 08-07-2019. 4:56 uur. De finale bij de DELA Eredivisie in Groningen ging bij de mannen gingen tussen Mees Blom  / Yorick de Groot en Stefan Boermans / Dirk Boehlé. Blom en De Groot hadden de beduidend betere start en liepen uit naar een 0-4 voorsprong en gedurende de set bleven ze de voorsprong verder uitbouwen omdat Boehlé en Boermans niet in hun ritme konden komen. Met een vlotte 13-21 ging de winst dan ook naar Blom / de Groot.

In de tweede set werd het een stuk spannender, Boehlé en Boermans sloegen zich bij het begin van de  big points naar een paar punten voorsprong en hielden dat verschil tot aan de 21-19 setzege vast.  De strijd leek te zijn beslist toen er een 11-7 voorsprong voor Boehlé / Boermans op het scorebord stond in de derde set, maar bij 13-13 was de uitkomst een stuk ongewisser. Het werd 15-13 en het Groningse goud ging dus naar Boehlé / Boermans.

Het brons ging naar Erik Nijland en Tom Feldkamp.

Het gelegenheidsduo Esmee Priem en Katja Stam zorgden voor een verrassing door de finale te winnen van de nummers twee van Europa bij het EK U20, Raisa Schoon en Emi van Driel: Het werd via 21-18, 20-22 en 15-13 een 2-1 zege voor Priem / Stam. Na twee gelijkopgaande sets konden ze na 12-12 in de derde set doordrukken en de zege binnen halen.

Brons was er in Groningen voor Mexime van Driel en Iris Reinders.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s via SportWorx