Bogaerts wint stadsderby, Mebus het NL-onderonsje.

VoV, 31-01-2021. 7:33 uur. Bij een aantal buitenlandse partijen in Zwitserland, Tsjechië en Polen was de spelverdeling in Nederlandse handen. Bij het Nederlandse onderonsje in de Zwitserse competitie tussen Volley Lugano en Volley Düdingen zou het zelfs mogelijk zijn geweest dat de beide setters van Nederlandse afkomst waren, maar omdat Anna Mebus bij Düdingen geen speeltijd kreeg ging die vlieger daar niet op. Lotte Groninger stond na een invalbeurt in de 2de set bij Lugano wel de rest van de wedstrijd in de basis.

Het werd een lange vijfsetter waarin het na twee sets volkomen in evenwicht was. Na de 25-15 maakte Düdingen met 15-25 gelijk. Ook in de volgende twee sets was er weinig verschil. Lugano nam een 2-1 voorsprong via 25-19, Düdingen dwong de tiebreak af met 25-21. Die vijfde set ging daarna met een nipte 14-16 naar de bezoekers.  Lotte Groninger scoorde 2 keer. Düdingen staat op de vierde plaats (15-33), Lugano is met 16-18 de nummer zes.

In Lodz in Polen stond de stadsderby tussen Budowlani Lodz en LKS Lodz van Britt Bongaerts op het programma. Het werd een zege in vier sets voor de ploeg van Britt Bongaerts, die de hele wedstrijd op spelverdeling stond. De tweede set was voor Buowlani (25-23 na 22-22), in de andere drie sets was de ontknoping met 17-25, 22-25 en 19-25 minder spannend. Bongaerts scoorde 2 punten, haar ploeg staat na deze zege op de tweede plaats in de stand. Rzeszow is nog de nummer één.

Karlovarsko van spelverdeler Wessel Keemink heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen hun naaste belager Budejovice. Thuis tegen Kladno werd een afgetekende 3-0 overwinning behaald, die met 25-12, 25-19 en 25-13 niets aan duidelijkheid te wensen overliet. Keemink leidde zijn ploeg dus in drie sets naar de zege en scoorde zelf 4 punten. Karlovarsko staat in Tsjechië met 21-52 nog eerste, Budojevice speelde een wedstrijd minder en heeft drie punten achterstand.

In Turkije behaalde Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Maarten van Garderen de zoveelste zege in successie. Deze keer met een overweldigende score van 25-5, 25-14 en 25-10 tegen rode lantaarndrager Arhavi, dat in 25 wedstrijden nog maar 5 setjes won en 1 puntje sprokkelde. Ter Maat en van Garderen kregen rust, zij werden niet ingezet.

In de top is het dringen, Fenerbahce staat op 21-53, Ziraat Bankasi heeft dezelfde score en Galatasaray staat op 22-53.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Britt Bongaerts, CEV.