Vizier op volleybal

 

Bongaerts, Polder, Wagendorp en Schoot wisselen van club

VoV, 08-05-2018. 6:16 uur.  Vier in de Bundesliga uitkomende Nederlandse speelsters gaan op zoek naar een nieuwe club in Duitsland of elders. Britt Bongaerts en Tessa Polder vertrekken uit Aachen, Myrthe Schoot verruilt Dresden voor een nieuwe uitdaging en voor Marlies Wagendorp kwam er een eind aan haar verblijf bij de Rote Raben uit Vilsbiburg, mede door een zware blessure.

De Nederlandse inbreng bij de Ladies in Black uit Aachen zal volgend seizoen sterk afnemen als er voor de vertrekkende landgenotes geen Nederlandse vervanging komt bij de ploeg van trainer coach Saskia van Hintum. Libero Kirsten Knip en Nicole Oude Luttikhuis verlengden hun contract eerder al wel. Jeanine Stoeten  gaf al eerder aan te zullen vertrekken.

In tegenstelling tot vorig seizoen, toen de Ladies in Black acht speelsters via contractverlenging langer aan zich konden binden, is er dit jaar een ware uittocht. Daaronder zijn ook spelverdeelster Britt Bongaerts en mid Tessa Polder. Zij zullen dus volgend seizoen niet meer de zwarte  kleuren van Aachen om de schouders hebben.

Zes jaar speelde international Myrthe Schoot (foto boven) bij Dresdner SC, maar aan die lange en succesvolle periode van de libero en teamcaptain is nu een einde gekomen. Dresden had haar graag nog een seizoen willen behouden, maar Schoot besloot het aanbod niet te accepteren en naar een nieuwe uitdaging op zoek te gaan.

Voor Marlies Wagendorp was er afgelopen seizoen weinig speeltijd in Vilsbiburg. Een zware knieblessure, kruisband,  was er de oorzaak van dat haar seizoen al vroeg afgelopen was. Op haar FACEBOOK pagina meldde ze begin mei dat ze blij was weer een paar passen te kunnen lopen, nadat ze in de drie voorafgaande weken geen pas kon verzetten. Voordat ze weer aan spelen bij een nieuwe club toekomt zal er dus nog een lang traject van revalidatie nodig zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.