Boom en Blenckers weer terug in VDK Gent

VoV, 16-01-2024. 4:32 uur. Het is ongeveer een jaar geleden dat Dagmar Boom (aan de bal op de foto) via een ernstige blessure, eigenlijk meerdere blessures tegelijk,  opliep waarna een operatie en een lange periode van herstel en revalidatie begon. Bij VDK Gent in België werd aan die revalidatie een eind gemaakt en werd weer begonnen met de voorbereiding op een her optreden in wedstrijdverband op hoog niveau. Afgelopen weekend speelde Dagmar weer drie sets tegen Volley Noorderkempen.

Ook Lynn Blenckers, nr. 6 op de foto, die een terugslag in haar eerder opgelopen schouderblessure kende, was weer van de partij. In november 2022, toen ze nog uitkwam voor Venelles in Frankrijk moest ze met een schouderblessure lange tijd aan de kant blijven, deze blessure speelde daarna nog enkele keren op en dwong haar te pauzeren maar zij speelde nu weer vier sets.

Jammer dat beide speelsters hun her optreden niet met een zege konden bekronen, Volley Noorderkempen won met 2-3 via de setstanden 25-20, 25-27, 25-16, 23-25 en 7-15. Dagmar scoorde 6 keer, Lynn kon één van de drie set ups verzilveren. Libero Romy Brokking had passend een drukke middag, op haar werd 41 keer geserveerd, 2 keer ging ze in de fout. Zowel in de eigen score (82 om 73) als ook in de totale score (105 om 103) had VDK Gent de meeste punten, maar dat telde uiteindelijk niet.

Asterix Avo van Laura Overwater en Iris Vos won met 3-0 van Tchalou Volley. In de derde set was het spannend (27-25) daarvoor hield Asterix de tegenstander ruim onder de twintig punten met 25-17 en 25-15. Iris Vos scoorde 18 keer, Laura Overwater 8 keer.

Verder won Antwerp VT met 0-3 bij Volley Leuven en was Roeselare met 2-3 te sterk voor koploper Charleroi.

Het podium in België bestaat uit:

• 01> Charleroi 9-23
  • 02> Asterix Avo 8-19
  • 03> VDK Gent 9-14

Bij de mannen won Maaseik met 3-1 van Guibertin. De tweede set ging met 22-25 naar de gasten, in de andere drie kregen ze 16,11 en 20 punten mee, Joris Berkhout had een invalbeurt, waarin hij niet scoorde. Achel verloor met 3-1 van Waremme. Via 19-25 in de derde set konden ze verlies uitstellen, de 25-21 maakte het daarna wel definitief. Dion Verwey scoorde 5 keer voor Achel. Maaseik staat tweede, Achel zesde.

In Frankrijk won Venelles van Laura Jansen de uitwedstrijd bij Chamalières met 1-3. Na de 0-2 was de thuisploeg in de derde set met 25-18  de betere, hetgeen Venelles in de vierde set niet weerl iet gebeuren en met 20-25 pakten ze de volle buit. Laura Jansen scoorde 5 keer. Haar team staat 10de op de ranglijst.

Koploper Nantes van Marrit Jasper behaalde een 0-3 zege bij Cannes. Via de setstanden 20-25, 19-25 en 23-25. Marrit Jasper scoorde 9 keer, Met een eigen score van 43 om 56 punten was haar ploeg ook duidelijk de bovenliggende partij.

De mannen van Nantes verloren uit bij Tours van Michaël Parkinson met 3-0 via 25-23, 25-21 en nogmaals 25-23. Parkinson scoorde 9 keer, waarvan 5 blokkerend. Tours is de nummer zes in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Facebook VDK Gent, waarvoor dank.

PS: Omdat de actie zo prachtig is onderstaand ook nog een foto van libero Romy Brokking.